Sebastian Dominko in Bor Artnak v boj s Turki

Devetnajstletni Sebastian Dominko in leto mlajši Bor Artnak sta slovenski orožji za uvodni dan dvoboja proti Turčiji v kvalifikacijah za prvo svetovno skupino Davisovega pokala v tenisu.

Izbranca kapetana Grege Žemlje bosta imela na drugi strani igrišča precej bolj izkušena in na lestvici višjeuvrščena igralca, kar pa ne pomeni, da bo Slovenija v Istanbulu nastopila brez ambicij. Tako Dominko iz Maribora, ki bo prvi dobil priložnost ob deveti uri po slovenskem času, kot Artnak, ki prihaja iz Šmartnega pri Litiji, se zavedata, da sta v dobri formi in da imata možnosti za enakovreden boj.

“Čeprav so Turki favoriti, imamo možnosti za presenečenje, saj nam podlaga ustreza, forma fantov je dobra, dejstvo, da nimamo kaj izgubiti, pa tudi vpliva na pozitivno razmišljanje,” poudarja kapetan Grega Žemlja.

Tekmec Dominka bo 26-letni Altug Celikbilek, ki je trenutno 205. igralec na lestvici ATP, Artnak pa se bo pomeril z Mehmetom Cemom Ilkelom.

V soboto so sporedu še trije dvoboji, najprej igra dvojic, za katero je prijavljen najizkušenejši igralec slovenske zasedbe v Istanbulu Blaž Rola, nato pa še dve igri posameznikov.

Zmagovalec bo napredoval med 28 najboljših reprezentanc v Davisovem pokalu, poraženec pa se bo septembra boril za obstanek v svetovni skupini.