Sandgren izgubil, ker je z žogico zadel linijskega sodnika

Ameriški teniški igralec Tennys Sandgren je izgubil dvoboj na challengerju ATP v Caryju v Severni Karolini, potem ko je po nesreči z žogico zadel linijskega sodnika. Kot je sporočil 30-letni Američan prek Instagrama, je le odbil žogico, s katero ga je nesrečno zadel pobiralec žogic.

Ko se je pripravljal na začetni udarec, je Sandgrena v občutljiv predel zadela žogica, ki mu jo je vrgel pobiralec. Tenisač jo je avtomatično odbil, nato pa se je žogica odbila še od ograde in trčila v linijskega sodnika. Po dveh igrah proti rojaku Christopherju Eubanksu je bil dvoboj končan.

Sandgren je prevzel odgovornost za nesrečni incident, prek Instagrama pa slikovito s humorjem opisal dogodek: “Danes me je v ‘lešnike’ zadela žogica pobiralca, ki jo je vrgel z malo preveč elana, jaz sem jo odbil v ograjo. Od tam se je odbila v zadnjo plat sodnika, ki je ravno korakal na drugo stran, kar je pomenilo predajo. Kako pa kaj vaš večer?”

Podobno se je pripetilo številki 1 svetovnega tenisa Novaku Đokoviću lani na OP ZDA, le da je Srb namenoma močno udaril po žogici, ki je nato nesrečno v grlo zadela linijskega sodnika.