Sabelenka v Cancunu proti Swiatek za prvo mesto na lestvici ob koncu sezone

Prva teniška igralka sveta Belorusinja Arina Sabalenka se bo na finalnem turnirju WTA v Cancunu v polfinalu pomerila s Poljakinjo Igo Swiatek. Zmaga v tem dvoboju ji bo prinesla tudi končno prvo mesto na lestvici ob koncu sezone. V drugem polfinalu se bosta pomerili Američanki Coco Gauff in Jessica Pegula.

Swiatek se je v noči s petka na soboto pridružila Sabalenki v polfinalu z zmago v zadnjem dvoboju skupinskega dela turnirja v Cancunu. V skupini Chetumal je s 6:1 in 6:2 premagala Tunizijko Ons Jabeur.

Poljakinja si je tako priigrala priložnost, da se vrne na vrh svetovne lestvice, ki ga je septembra po 75 tednih prepustila Sabalenki. Za to pa bo morala v polfinalu prvo premagati Belorusinjo, nato pa še zmagati v finalu.

Z zmago Swiatek v dvoboju z Jabeur si je mesto v drugem polfinalu v Cancunu zagotovila Gauff. Ta je v dvoboju pred tem s 5:7, 7:6 (4) in 6:3 premagala Čehinjo Marketo Vondroušovo, vendar je za napredovanje potrebovala še pomoč Poljakinje.

Gauff je postala prva najstnica, ki se je uvrstila v polfinale finalnega turnirja WTA od Caroline Wozniacki leta 2009.

Že pred tem sta se v petek iz skupine Bacalar v polfinale turnirja v Cancunu, ki so ga zaznamovale težave z igralno podlago, prebili Sabalenka in neporažena Pegula.

* Izida, skupina Bacalar:
– 3. krog:
Iga Swiatek (Pol/2) – Ons Jabeur (Tun/6) 6:1, 6:2;
Coco Gauff (ZDA/3) – Marketa Vondroušova (Češ/7) 5:7, 7:6 (4), 6:3.