Rusija že po posamičnih obračunih do tretje zmage v Davisovem pokalu (krajše)

Ruski teniški igralci so zmagovalci zaključnega turnirja Davisovega pokala za leto 2021. V Madridu so v finalu pričakovano že po obeh posamičnih obračunih z 2:0 slavili proti Hrvaški. Za Ruse je to skupno tretja zmaga v Davisovem pokalu, Hrvati pa ostajajo pri dveh naslovih.

Za Ruse je to prva zmaga po letu 2006. Najboljši so bili tudi leta 2002. Rusi so v skupinskem delu zabeležili zmagi proti Ekvadorju in Španiji v skupini A, v četrtfinalu in polfinalu pa so bili boljši še od Švedske oz. Nemčije. Poleg Rubljova in Medvedjeva so bili del ruske ekipe še Aslan Karacev, Karen Hačanov in Jevgenij Donskoj.

Hrvati so v skupini D ugnali Avstralce in Madžare, v četrtfinalu so bili boljši od Italije, nato pa so v polfinalu ugnali še Srbe. Poleg Goja in Čilića so igrali še Nino Serdarušić ter najboljša igralca dvojic leta 2021 Nikola Mektić in Mate Pavić.

Mednarodna teniška zveza (ITF) v sodelovanju s podjetjem Kosmos od leta 2019 Davisov pokal prireja po sistemu zaključnega turnirja. Pred dvema letoma je slavila Španija, lani pa tekmovanja zaradi pandemije novega koronavirusa ni bilo.

* Izidi, Davisov pokal:
– finale (Madrid):
Rusija – Hrvaška 2:0
Andrej Rubljov – Borna Gojo 6:4, 7:6 (5);
Danil Medvedjev – Marin Čilić 7:6 (7), 6:2;
Aslan Karacev/Andrej Rubljov – Nikola Mektić/Mate Pavić (odpovedano).