Rubljov v odločilnem nizu Đokoviću zavezal kravato

Ruski teniški igralec Andrej Rubljov je zmagovalec turnirja serije ATP v Beogradu z denarnim skladom 597.900 evrov. V finalu je s 6:2, 6:7 (4), 6:0 ugnal prvega igralca sveta domačina Novaka Đokovića.

Štiriintridesetletni zvezdnik je tako kot na prejšnjih treh obračunih na domačem turnirju začel zaspano in izgubil prvi niz. Vnovič se je vrnil v drugem in tokrat proti osmemu igralcu lestvice ATP po podaljšani igri izsilil odločilni niz. V njem pa proti pričakovanjem ni imel možnosti proti Rubljovu, ki je na poti do 11. naslova v karieri tekmecu zavezal kravato.

Za Rubljova je bil to sicer 16. finale, od tega tretji letos. Pred Beogradom je slavil februarja v Marseillu in Dubaju. Štiriindvajsetletni Rus je v drugem medsebojnem obračunu prvič ugnal Đokovića.

Đoković po 124. nastopu v finalu ostaja pri 86 turnirskih zmagah. Letos je prvič igral v finalu, potem ko je v Monte Carlu izpadel v drugem krogu, v Dubaju pa v četrtfinalu. Na prvem grand slamu na OP Avstralije ni igral, ker mu je tamkajšnja vlada zavrnila vizo, na obeh mastersih v Indian Wellsu in Miamiju pa ni smel igrati, ker ni cepljen proti novemu koronavirusu.

* Beograd, ATP (597.900 evrov):
– finale:
Andrej Rubljov (Rus/2) – Novak Đoković (Srb/1) 6:2, 6:7 (4), 6:0.