Rubljov ustavil pohod Veselyja v Dubaju

Rus Andrej Rubljov je zmagovalec teniškega turnirja serije ATP v Združenih arabskih emiratih v Dubaju z nagradnim skladom 2,95 milijona ameriških dolarjev. V finalu je s 6:3, 6:4 premagal 123. igralca lestvice ATP Čeha Jirija Veselyja in osvojil jubilejno deseto lovoriko v karieri.

Rubljov, drugi nosilec turnirja, je tokrat lažje kot na zadnjih treh tekmah v Dubaju, ko je vselej potreboval tri nize, ugnal svojega tekmeca in za drugo lovoriko v sezoni (Marseille pretekli konec tedna) potreboval vsega uro in 21 minut.

Veselyju je v prvem nizu odvzel servis v četrti igri, v drugem pa je za zmago potreboval dva “breaka”, Veselyju pa je uspel le eden.

Moskovčan, ki se je med turnirjem večkrat izrekel proti vojaškim spopadom v Ukrajini, je v 15. finalu desetič slavil, Vesely pa je v četrtem finalu izgubil drugič.

Nazadnje je bil najboljši v indijskem Puneju pred dvema letoma, na turnirju v Dubaju pa je v četrtfinalu izločil Srba Novaka Đokovića ter s tem Rusu Danilu Medvedjevu omogočil ponedeljkov skok na vrh lestvice ATP.

* Dubaj, ATP (2.949.665 dolarjev):
– finale:
Andrej Rubljov (Rus/2) – Jiri Vesely (Češ) 6:3, 6:4.