Rubljov pozitiven na novi koronavirus

Ruski teniški igralec Andrej Rubljov je oddal pozitiven izidbil pozitiven na novi koronavirus, je športnik sporočil na svojem Twitter računu, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

“Trenutno sem v Barceloni in na žalost sem pozitiven na okužbo s covidom-19. Imam blage simptome,” je sporočil 24-letni Moskovčan. “Sem v izolaciji in se držim vseh protokolov pod nadzorom zdravnikov.”

“Kot veste, sem v celoti cepljen in sem se pripravljal na turnirje – ATP pokal in odprto prvenstvo Avstralije,” je nadaljeval. “Zdaj moram okrevati in v Melbourne bom šel šele, ko bo varno za vse.”

“Zelo sem vznemirjen in zaskrbljen zaradi tega, kar se dogaja,” je dejal teniški igralec. “Poskrbite zase in za ljudi okoli sebe. Čim prej se bom vrnil na igrišča.”

Rubljov je trenutno peti igralec na svetovni računalniški jakostni lestvici ATP. Zmagovalec osmih turnirjev serije ATP se je letos na OP Avstralije uvrstil v četrtfinale.

Na olimpijskem turnirju v Tokiu je osvojil zlato kolajno v mešanih dvojicah v paru z Anastazijo Pavljučenko, nazadnje je skupaj z reprezentanco Rusije osvojil Davisov pokal.

Rubljov je tako že peti okuženi igralec, ki je nastopil na revialnem turnirju v Abu Dabiju sredi meseca, pred njim so bili pozitivni tudi Španec Rafael Nadal, Kanadčan Denis Shapovalov, Švicarka Belinda Benčič in Tunizijka Ons Jabeur.