Roland Garros: Bedene v treh nizih izgubil proti Đokoviću

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je končal nastope na Odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Od Ljubljančana je bil v 3. krogu boljši Srb Novak Đoković, prvi nosilec turnirja za Grand Slam z nagradnim skladom 21.256.800 evrov in trenutno vodilni na jakostni lestvici ATP je po uri in 44 minutah zmagal s 6:3, 6:3 in 6:2.

Aljaž Bedene (Foto: © Ryan Pierse/Getty Images)

Dvaintridesetletni slovenski teniški igralec je v prvem krogu najbolj prestižnega turnirja na svetu na peščeni podlagi ugnal Avstralca Christopherja O’Connella, v drugem Urugvajca Pabla Cuevasa, v tretjem pa je bil nemočen proti tri leta starejšemu slovitemu tekmecu iz Srbije in branilcu lanskega naslova v Parizu, ki ga je drugič osvojil po letu 2016.

Bedene je bil v uvodu prvega niza povsem enakovreden 20-kratnemu zmagovalcu turnirjev za Grand Slam. Prvič je njegovo teniško moč občutil v šesti igri, ko je izgubil svoj začetni udarec, ta kapital pa je Srb znal unovčiti in po 35 minutah prvi niz dobil s 6:3. Ljubljančan se je v drugem nizu trudil po svojih najboljših močeh, a že v tretji igri izgubil svoj servis. Devetkratni zmagovalec Odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, šestkratni Wimbledona, trikratni Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku in dvakratni Odprtega prvenstva Francije v Parizu je igral zelo preudarno in zanesljivo, v deveti igri znova odvzel servis Slovencu in po 34 minutah tudi v drugem nizu slavil s 6:3.

Bedene – na današnjem dvoboju je naredil kar 37 neizsiljenih napak, njegov tekmec le 18 – v svojem tretjem nastopu v tretjem krogu v Roland Garrosu po letih 2016 in 2020 tudi v tretjem nizu ni našel pravega načina, da resneje ogrozi v Monte Carlu živečega Beograjčana. Ta je hitro povedel s 4:1, po 29 minutah pa je slavil s 6:2. Bedene je proti Đokoviću doživel še drugi poraz na medsebojnih dvobojih, pred šestimi leti je prav tako v tretjem krogu pariškega turnirja izgubil z 2:6, 3:6 in 3:6.

Đokovićev tekmec v osmini finala bo argentinski specialist za peščena igrišča Diego Schwartzman

Petnajsti nosilec je v današnjem prvem končanem obračunu po dveh urah in 17 minutah ukanil Bolgara Grigorja Dimitrova s 6:3, 6:1 in 6:2.

Izid:
– Roland Garros, 21.256.800 evrov:
– 3. krog:
Novak Đoković (Srb/1) – Aljaž Bedene (Slo) 6:3, 6:3, 6:2.