Rola v Umagu za naslov med dvojicami

Slovenski teniški igralec Blaž Rola se je skupaj s hrvaškim partnerjem Ninom Serdarušićem uvrstil v finale dvojic na turnirju v Umagu z nagradnim skladom 562.815 evrov. V polfinalu sta bila Slovenec in Hrvat boljša od drugopostavljene francoske naveze Sadio Doumbia/Fabien Reboul.

Rola in Serdarušić sta zaradi vremenskih nevšečnosti v četrtek odigrala dva dvoboja in si zagotovila polfinale. Danes pa sta s 7:6 (5), 6:4 po uri in 38 minutah premagala favorizirano francosko navezo.

Ptujčan, ki je imel ogromno težav s poškodbami, je v zadnjem obdobju zabeležil nekaj odmevnih zmag na turnirjih serije challenger. Za turnir najvišjega ranga v Umagu pa je prejel posebno povabilo.

To je dodobra izkoristil, zdaj pa je le še zmago oddaljen od prvega naslova na turneji ATP med dvojicami. Na lestvici med posamezniki zaseda 477. mesto, med igralci dvojic pa je 2125. V finalu bosta nasproti slovensko-hrvaški dvojici stala Italijana Simone Bolelli in Andrea Vavassori. Prva nosilca sta bila danes v polfinalu boljša od nizozemske dvojice Sander Arends in David Pel s 6:4, 7:6 (5).

Uspešno ta teden med dvojicami nastopa tudi Dalila Jakupović. Slovenska predstavnica se je že v četrtek skupaj s Črnogorko Danko Kovinić uvrstila v polfinale turnirja WTA v Lozani. V soboto se bo slovensko/črnogorska naveza pomerila proti Madžarki Anni Bondar in Francozinji Diane Parry.