Rola v Umagu do uspeha kariere

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je na turnirju v Umagu prišel do uspeha kariere. Prvič je dobil turnir najvišje ravni, to mu je uspelo v dvojicah skupaj s Hrvatom Ninom Serdarušićem. V finalu sta po ogorčenem dvoboju s 4:6, 7:6 (2) in 15:13 premagala prva nosilca, Italijana Andreo Vavassorija in Simoneja Bollellija.

Tako kot Slovenec je tudi Hrvat prišel do prve zmage na najvišji ravni, v Umagu je sicer nastopal že s petimi različnimi partnerji, trikrat prišel do četrtfinala, idealnega partnerja pa je očitno našel v Slovencu.

Slovensko-hrvaška naveza je imela podporo v občinstvu, ki jima je prišla še kako prav. Še posebno v napeti končnici tretjega niza, v katerem sta že vodila z 8:4, nato pa sta Italijana prišla do petih zaporednih točk in do zaključne žoge. Skupaj sta zapravila tri.

Dvaintridesetletni Ptujčan, ki je imel ogromno težav s poškodbami, je v zadnjem obdobju zabeležil nekaj odmevnih zmag na turnirjih serije challenger med posamezniki, za turnir najvišjega ranga v Umagu pa je prejel posebno povabilo za dvojice.