Rola v Umagu do uspeha kariere (dopolnjeno)

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je na turnirju v Umagu prišel do uspeha kariere. Prvič je dobil turnir najvišje ravni, to mu je uspelo v dvojicah skupaj s Hrvatom Ninom Serdarušićem. V finalu sta po ogorčenem dvoboju s 4:6, 7:6 (2) in 15:13 premagala prva nosilca, Italijana Andreo Vavassorija in Simoneja Bollellija.

Tako kot Slovenec je tudi Hrvat prišel do prve zmage na najvišji ravni, v Umagu je sicer nastopal že s petimi različnimi partnerji, trikrat prišel do četrtfinala, idealnega partnerja pa je očitno našel v Slovencu.

Slovensko-hrvaška naveza je imela podporo v občinstvu, ki jima je prišla še kako prav. Še posebno v napeti končnici tretjega niza, v katerem sta že vodila z 8:4, nato pa sta Italijana prišla do petih zaporednih točk in do zaključne žoge. Skupaj sta zapravila tri.

Dvaintridesetletni Ptujčan, ki je imel ogromno težav s poškodbami, je v zadnjem obdobju zabeležil nekaj odmevnih zmag na turnirjih serije challenger med posamezniki, za turnir najvišjega ranga v Umagu pa je prejel posebno povabilo za dvojice.

“To je noro, kakšna zgodba. Nisem imel možnosti za nastop v kvalifikacijah posameznikov, nato pa me je Nino vprašal, če bi z njim igral dvojice, saj je bil prepričan, da sva lahko dobra. Vprašal je direktorja turnirja za posebno povabilo, Tomislav Poljak pa je uro pred žrebom dejal, da sva povabilo tudi prejela,” je, kot ga citira hrvaška tiskovna agencija Hina, po dvoboju razložil Rola.

“Razpleta s pokalom zadnji dan turnirja si nisem mogel niti predstavljati. Igrala sva dobro, a imela tudi nekaj sreče. To je nor teden,” je še prvi Slovenec z zmago med dvojicami na turnirjih najvišje ravni ATP.