Rola še upa na OP ZDA, Kavčič predal

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je po tretji letošnji zmagi nad Kazahstancem Dmitryjem Popkom še dve zmagi oddaljen od preboja v glavni del OP ZDA. Sanj o nastopu na letošnjem turnirju v Flushing Meadowsu je konec za Blaža Kavčiča.

Blaž Rola je do sedaj v glavnem delu OP ZDA zaigral le leta 2014, lepa priložnost, da to doseže še enkrat, pa se mu ponuja v letošnji sezoni.

Blaž Rola za mesto v glavnem delu OP ZDA potrebuje še dve zmagi. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Ptujčan je v 1. kolu kvalifikacij odigral zelo prepričljivo, saj nasprotniku iz Kazahstana ni ponudil niti ene žogice za ‘break’. Za zmago s 6:2 in 7:5 je potreboval uro in 11 minut. V 2. kolu kvalifikacij se bo Rola pomeril proti 250. igralcu sveta Gian Marcu Moroniju. Igralca sta si nasproti stala že v kvalifikacijah lanskega Rolanda Garrosa, kjer je po dveh tesnih nizih dvoboj dobil Italijan. Ta je v 1. kolu kvalifikacij OP ZDA presenetil Čeha Tomasa Machaca (143. igralec sveta). Če bo Rola uspešen tudi proti Italijanu, se bo za mesto v glavnem delu turnirja pomeril proti boljšemu iz obračuna med Švicarjem Henrijem Laaksonenom (130. na ATP lestvici) in Američanom Eliotom Spizzirrijem (766. igralec sveta).

Drugi slovenski predstavnik v kvalifikacijah OP ZDA, Blaž Kavčič, je proti Argentincu Marcu Trungellittiju (198. na ATP lestvici) poizkušal stisniti zobe, a ni šlo. Ljubljančan je po vsega 42 minutah pri rezultatu 1:6 in 0:2 dvoboj predal.

V 1. kolu kvalifikacij je do zmage prišel tudi 42-letni Ivo Karlović. S 6:4 in 7:6 je premagal Srba Nikolo Milojevića. Pred mesecem dni je v javnost pricurljala novica, da Hrvat utegne po OP ZDA zaključiti svojo dolgoletno in bogato športno kariero.

OP ZDA (New York, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo kvalifikacij
Rola B. (Slo) – Popko D. (Kaz) 6:2, 7:5
Kavčič B. (Slo) – Trungelitti M. (Arg) 1:6, 0:2* – predaja

2. kolo kvalifikacij: Rola B. (Slo) – Moroni M. (Ita) [26.8.]