Rola po drami do zmage na uvodnem obračunu v Splitu

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je v tekmi 1. kola glavnega dela turnirja serije Challenger v Splitu za las izvlekel celo kožo. Po dveh urah in 45 minutah je bil z rezultatom 6:3, 4:6 in 7:6(6) boljši od domačina Luke Mikruta. 

Blaž Rola izvlekel celo kožo v 1. kolu turnirja v Splitu. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Blaž Rola se je vrnil na mesto, kjer je v lanski sezoni zaigral v finalu turnirja serije Challenger. Takrat je v dvoboju za naslov klonil proti zdaj sveže upokojenemu Blažu Kavčiču.

31-letni Ptujčan se je tokrat v 1. kolu meril proti 14 let mlajšemu Hrvatu Luki Mikrutu. Rola je hitro povedel s 3:0, nato pa dobro odigral vsakič, ko se je znašel v težavah pri lastnem začetnem udarcu. Rešil je vseh 6 ‘break’ žogic v prvem nizu in ta del dvoboja dobil s 6:3. V drugem nizu je s 6:4 odgovoril Hrvat, kateremu je dobro kazalo tudi v tretjem nizu. Povedel je namreč s 4:2, a Rola se je takrat hitro vrnil in rezultat poravnal na 4:4. Zmagovalca je odločila podaljšana igra, v kateri sta igralca dvakrat zamenjala strani, Rola pa je bil tisti, ki je tie-break dobil z rezultatom 8:6.

Na papirju težja naloga Rolo čaka v 2. kolu, ko mu bo nasproti stal 8. nosilec turnirja Kacper Zuk. Poljak, ki na ATP lestvici zaseda 252. mesto, je lani v Splitu v polfinalu klonil proti Kavčiču.

CHALLENGER

Split Open
(Hrvaška, €45.730, pesek, zunaj)

1. kolo: Rola B. (Slo) – Mikrut L. (Hrv/WC) 6:3, 4:6, 7:6(6)
2. kolo: Rola B. (Slo) – Zuk K. (Pol/8) [20.4.]