Rola kvalifikacije za OP Avstralije začenja proti Italijanu, Hercogove v Melbourne ne bo

V ponedeljek so se v Melbournu že pričele kvalifikacije za prvega od turnirjev Grand Slam v sezoni 2022. Tamari Zidanšek, Kaji Juvan in Andreji Klepač se bo v glavnem delu turnirja poizkušal pridružiti Blaž Rola. 

Blaž Rola začenja proti Carusu. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

31-letni Ptujčan, ki je v glavnem delu OP Avstralije že zaigral v letih 2014 in 2015, bo za ponovitev tega dosežka moral premagati tri kvalifikante.

Kot prvi mu bo nasproti stal 150. igralec sveta Salvatore Caruso. 29-letni Italjan se je v lanski sezoni v Melbournu prebil celo do 2. kola, kjer je bil izjemno blizu presenečenja proti rojaku Fabiu Fogniniju. Že pred tem je Caruso v glavnem delu OP Avstralije nastopil v letih 2018 in 2020. Na ATP lestvici je bil najvišje novembra leta 2020, ko je veljal za 76. igralca sveta.

Če bo Rola v 1. kolu kvalifikacij uspešen, ga v 2. kolu čaka obračun proti boljšemu iz dvoboja med Felipejem Meligenijem Alvesom (210. na ATP lestvici) in Juanom Pablom Ficovichem (236. igralec sveta). Potencialni nasprotniki Role v 3. kolu kvalifikacij so 7. nosilec kvalifikacij Taro Daniel (125. na ATP), Andrea Arnaboldi (251. na ATP), Ramkumar Ramanathan (184. na ATP) in Gian Marco Moroni (197. na ATP).

Hercogova ni odpotovala v Melbourne

V glavni del letošnjega OP Avstralije so neposredno že uvrščene Tamara Zidanšek, Kaja Juvan in Andreja Klepač (dvojice). V preteklih letih smo bili na največjih turnirjih v sezoni vajeni spremljati tudi Aljaža Bedeneta in Polono Hercog, ki ju letos v Melbourne ne bo. Oba se pripravljata za turnirje, ki bodo potekali v prihodnjih mesecih.

OP Avstralije (Avstralija, trda podlaga, zunaj)
1. kolo kvalifikacij: Rola B. (Slo) – Caruso S. (Ita/29) [11.1.]