Ribakina prva polfinalistka Melbourna

Kazahstanka Jelena Ribakina je prva polfinalistka odprtega teniškega prvenstva Avstralije v Melbournu. V četrtfinalu je po uri in 19 minutah igre gladko s 6:2 in 6:4 premagala Latvijko Jeleno Ostapenko.

Dvoboj lanske zmagovalke Wimbledona in nekdanje zmagovalke odprtega prvenstva Francije (2017) je v prvem nizu zmotil močnejši dež. Prireditelji so bili prisiljeni zapreti streho nad igriščem Rod Laver Arene, v teh razmerah pa se je po polurnem premoru bolje znašla 23-letna Kazahstanka.

“Zelo sem vesela svojega prvega polfinala tukaj. Malce sem bila nervozna, vseeno pa sem danes pokazala zelo dober tenis,” je po dvoboju povedala Ribakina.

Ta na prejšnjih treh nastopih v Melbournu ni prišla dlje od tretjega kroga. Tokrat je bilo tesno le v uvodu drugega niza, ko je Ostapenko povedla z 2:0, v nadaljevanju pa je vnovič kraljevala Kazahstanka.

Ribakina je po rodu sicer Rusinja, a od leta 2018 nastopa za Kazahstan. Z lansko zmago v Wimbledonu je poskrbela za največji teniški uspeh svoje nove domovine.

V polfinalu Melbourna bo zdaj igrala za finale. Njena naslednja nasprotnica bo boljša iz dvoboja med Američanko Jessico Pegula in Belorusinjo Viktorijo Azarenka. A Ribakina z naslednjo tekmico ni obremenjena, po zmagi nad prvo igralko sveta Poljakinjo Iga Swiatek namreč napoveduje, da letos v Avstraliji lahko premaga prav vse tekmice.