Ribakina kljub težavam z zdravjem pripravljena ubraniti wimbledonsko krono

Lanska zmagovalka turnirja za veliki slam na sveti travi iz Kazahstana Jelena Ribakina upa, da si bo lahko znova povrnila formo v Wimbledonu, potem ko je njene priprave zmotil virus. Ribakina je priznala, da ni trenirala toliko, kot bi si želela pred turnirjem, ki se bo zanjo začel v torek proti 49. igralki sveta Američanki Shelby Rogers.

Tretja igralka sveta, ki je bila rojena v Rusiji nastopa pa za Kazahstan, je odigrala le dva tekmovalna dvoboja na travi, preden se je vrnila na prizorišče svojega prvega zmagoslavja na turnirjih za grand slam.

“Seveda, priprave, ki smo jih opravili, bi rekla, da so bile dobre, a še vedno nisem opravila toliko ur in dela, ki sem ga želela vložiti,” njene izjave povzema nemška tiskovna agencija dpa.

“Na splošno pa mislim, da smo naredili največ, kar smo lahko. Po OP Francije ni bilo lahko …, mislim, en teden nisem naredila ničesar, potem pa sem lahko počasi začela. Bilo je težko.”

“Mislim, da sem pripravljena. Seveda obstaja veliko dobrih igralcev in prvi krog ni vedno najlažji, zato mislim, da so bile priprave, ki smo jih opravili, dovolj dobre. Upam, da se bom z vsakim dvobojem počutila bolje. Pomembno je samo začeti, potem pa bomo videli, kako se bom počutila.”

“Mislim, da se bom počutila bolj in bolj samozavestna, ko bom začela dobivati dvoboje na travi.”

Ribakina je postala tretja najmlajša posameznica, ki je osvojila naslov v Wimbledonu po Čehinji Petri Kvitovi leta 2011, ko je v lanskem finalu premagala Ons Jabeur iz Tunizije.

Ribakina, ki jo od leta 2019 trenira hrvaški trener Stefano Vukov, je pred Wimbledonom odpovedala nastop na pripravljalnem turnirju v Eastbournu, nastopila je na turnirju WTA v Berlinu, a je izpadla že v drugem krogu proti Hrvatici Donni Vekić.

Januarska finalistka OP Avstralije je bila ena izmed favoritinj turnirja za grand slam v Franciji, a se je predčasno umaknila, ko je zaradi bolezni odpovedala dvoboj tretjega kroga.