Rezervist Sinner ekspresno premagal Hurkacza

Italijanski teniški igralec Jannik Sinner je na zaključnem turnirju najboljših osmih igralcev v Torinu danes zvečer v dvoboju rdeče skupine premagal Poljaka Huberta Hurkacza s 6:2, 6:2. Sinner je kot rezerva vskočil namesto poškodovanega rojaka Mattea Berrettinija.

V torinski dvorani Alpitour sta se zvečer tako pomerila Hurkacz in Sinner, potem ko je Berrettini, ki je predal že nedeljski obračun proti Alexandru Zverevu, nekaj ur pred načrtovanim drugim obračunom zaradi zdravstvenih težav dokončno odpovedal nastope.

Sinner je brez večjih težav opravil nalogo in zmagal dvakrat s po 6:2, dvoboj pa je trajal le uro in 25 minut. Čeprav je vskočil kot rezerva, pa južnotirolski igralec ni povsem brez možnosti za napredovanje, a bi za kaj takega moral v zadnjem dvoboju v četrtek premagati Danila Medvedjeva, obenem pa upati, da bi Hurkacz presenetil Alexandra Zvereva.

V današnjem popoldanskem dvoboju je Rus dosegel drugo zmago. Po uvodni zmagi nad Hurkaczem je v današnjem prvem dvoboju te skupine premagal Nemca Zvereva s 6:3, 6:7 (3) in 7:6 (6) ter si že zagotovil nastop v polfinalu.

Trenutno drugi igralec na lestvici ATP in letošnji zmagovalec odprtega prvenstva ZDA v New Yorku iz Rusije je pred dnevi na mastersu v Parizu odpihnil Zvereva in ga zanesljivo premagal s 6:2 in 6:2.

Njun današnji obračun v prestolnici Piemonta je bil veliko bolj enakovreden, po dveh urah in 36 minutah pa ga je dobil 25-letni Moskovčan.

V zeleni skupini bosta v sredo na sporedu dvoboja Novak Đoković – Andrej Rubljov ter Stefanos Cicipas – Casper Ruud.

* Izida, 2. krog:
– rdeča skupina:
Danil Medvedjev (Rus/2) – Alexander Zverev (Nem/3) 6:3, 6:7 (3), 7:6 (6);
Jannik Sinner (Ita/9) – Hubert Hurkacz (Pol/8) 6:2, 6:2

- lestvica:
1. Danil Medvedjev   2 2 0 4:2 2
2. Alexander Zverev  2 1 1 3:2 1
3. Jannik Sinner    1 1 0 2:0 1
4. Hubert Hurkacz   2 0 2 1:4 0