Reprezentanca U14: Slovenci za polfinale proti Kazahstancem

Slovenska reprezentanca do 14. leta starosti skupinski del zaključnega turnirja najboljših 16 reprezentanc v skupini C končala na 2. mestu. Poraz proti reprezentanci ZDA ni bil usoden, saj si je četa Matjaža Pogačnika že pred zadnjim obračunom v skupinskem delu zagotovila preboj med najboljših osem držav na svetu. 

Slovenija za polfinale proti Kazahstancem.

V tekmi, ki ni odločala o ničemer drugem kot končnem 1. mestu v skupini, je Matjaž Pogačnik namenil nekaj počitka Svitu Suljiću. Mladi slovenski teniški up je staknil rahlo poškodbo trebušne mišice, ki pa naj ga ne bi stala četrtfinalnega obračuna. Tam se bodo Slovenci pomerili proti Kazahstanu, ki je osvojil končno 1. mesto v skupini A.

Glavni adut Kazahstana je Zangar Nurlanuly, sicer 6.-uvrščeni igralec na Tennis Europe lestvici igralcev do 14. leta starosti. V ekipi sta še Damir Zhalgasbay (47. na TE lestvici) in Daniel Tazabekov (63. na TE lestvici).

Igralci na turnirju najboljših reprezentanc pravega počitka nimajo. Igrajo iz dneva v dan, tako bo vse do konca turnirja. Četrtkovim četrtfinalnim dvobojem bosta v petek sledila oba polfinalna, v soboto pa še veliki finale dveh najboljših reprezentanc.

ITF World Junior Tennis Finals

SKUPINSKI DEL

1. kolo

SLOVENIJA : JAPONSKA 2:1
Suljić S. – Matsumura R. 6:2, 6:7, 6:2
Šeško Ž. – Tabata R. 2:6, 7:5, 6:1
Despotović M./Suljić S. – Matsumura R./Tobe 4:6, 3:6

2. kolo

SLOVENIJA : ČEŠKA 2:1
Suljić S. – Bruckner D. 7:5, 6:3
Šeško Ž. – Košarko F. 6:4, 6:1
Suljić S./Šeško Ž. – Bruckner D./Rastica 6:4, 4:6, 3:10

3. kolo

SLOVENIJA : ZDA 1:2
Despotović M. – Kennedy J. 2:6, 2:6
Šeško Ž. – Hance K. 6:2, 6:0
Despotović M./Šeško Ž. – Hance K./Kennedy J. 1:6, 6:7


PLAYOFF

Četrtfinale, 4.8.

SLOVENIJA : KAZAHSTAN