Regijski sateliti bodo potekali tudi naslednje leto

Tenis Slovenija je leta 2022 organizirala kar tri regijske satelitske turnirje. Prvi so bili organizirani januarja (244 udeležencev), drugi maja (300 udeležencev), tretji pa oktobra (370 udeležencev). S turnirji bo TS nadaljevala tudi v letu 2023, prvi bodo na sporedu januarja.

Turnirji bodo tokrat potekali v šestih statističnih regijah po Sloveniji na naslednjih lokacijah: TA Cokan, TK 96 Slovenj Gradec, GFTA, TK Krka Otočec,  ŠD LTA, ŠD Šporn Šport, Vehovec TA, TC Murska Sobota.

Turnirji so na sporedu 21. in 22. januarja.

“Z organizacijo regijskih satelitskih turnirjev smo na Tenis Slovenija ponovno pričeli v tem letu. Iz turnirja v turnir je bila udeležba večja, tako da bomo z njimi nadaljevali. Sateliti so prilagojeni igralcem, ki ne želijo tekmovati na turnirjih nacionalnega nivoja. Otroci so se ob igranju sproščeno zabavali, turnirji pa so bili časovno učinkoviti. To pa je pomembno tudi staršem. Želimo pa si, da bodo ti tekmovalci v prihodnje sodelovali tudi na turnirjih nacionalnega nivoja,” je dejala Iva Sodnik, Vodja nacionalnih turnirjev in lig, ITFjr, WTT, WTN.

Spomnimo pa se tudi na vtise enega od staršev: “Všeč mi je ideja o takšnih turnirjih. Sam nimam želje, da bi moja hči nekoč igrala profesionalno, pomembno pa je, da se ukvarja s športom. Zdaj smo bili že drugič na takšnem turnirju in tudi tokrat je zelo uživala. Šport je pomemben del razvoja naših otrok, tako da podpiram takšne ideje, ko ni v ospredju samo tekmovalnost ampak tudi druženje.”

Turnirji se odvijajo v šestih kategorijah, pri čemer velja, da deklice in dečki igrajo skupaj v istem turnirju in se jih po spolu ne ločuje.

Igralci kategorij tenis do 12, do 14 in nad 14 let potrebujejo biti pred prijavo na turnir registrirani člani Tenis Slovenije. Cena subvencionirane članarine za igralce Satelit turnirjev je 15 €. Registracijo v sistemu Tzsinfosys.si izvede klub, ki igralca registrira pod skupino »Satelit tekmovalec«.

Vse ostale podrobnosti najdete tukaj.