Ram in Salisbury zmagovalca zaključnega turnirja

Američan Rajeev Ram in Britanec Joe Salisbury sta zmagovalca zaključnega teniškega turnirja med dvojicami v italijanskem Torinu. Po uri in 27 minutah sta s 7:6 (4), 6:4 premagala hrvaško navezo Nikola Mektić/Mate Pavić.

Tako za Rama kot Salisburyja je to prva lovorika na zaključnih turnirjih. Lani sta morala v finalu priznati premoč Francozoma Pierre-Huguesu Herbertu in Nicolasu Mahutu. Ram je v finalu sicer izgubil že leta 2016, takrat skupaj z Ravenom Klaasenom iz Južne Afrike proti avstralsko-finski navezi John Peers/Henri Kontinen.

Mektić in Pavić sta prvič skupaj igrala v finalu zaključnega turnirja, Mektić pa je bil pred današnjim obračunom edini, ki je že okusil slast zmage na turnirjih najboljše osmerice. Leta 2020 je slavil skupaj z Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom.

Prav Koolhof in Britanec Neal Skupski sta leto 2022 končala kot najboljša dvojica na lestvici ATP, na drugem mestu pa sta jo sklenila današnja zmagovalca.

Ob 19. uri bo v Torinu še finale posameznikov. Za lovoriko se bosta pomerila Srb Novak Đoković in Norvežan Casper Ruud.

Triindvajsetletnik iz Osla bo igral v prvem finalu zaključnih turnirjev, Beograjčan pa bo naskakoval rekordno šesto zmago, s čimer bi se na vrhu večne lestvice izenačil s Švicarjem Rogerjem Federerjem.

* Izid, finale:
Rajeev Ram/Joe Salisbury (ZDA/VBr) – Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrv) 7:6 (4), 6:4