Rafael Nadal se želi vrniti k treningom čez teden dni

Zmagovalec 22 teniških turnirjev za veliki slam Rafael Nadal, ki je moral zaradi boleče poškodbe trebušne mišice odpovedati polfinale Wimbledona, upa, da bo lahko začel trenirati že čez teden dni. “Igranje z osnovne črte ne bi smelo biti velika težava,” je po odstopu s turnirja o poškodbi dejal 36-letni Španec.

Zagotovo nekaj časa ne bo mogel igrati. “Pozitivna stvar je, da lahko treniram dlje od osnovne črte. To mi bo pomagalo, da se bom držal urnika turnirjev, kot sem si ga začrtal,” je v še dejal španski veteran.

Nadal je v četrtek zvečer sporočil, da si je strgal trebušno mišico. Zaradi njegovega odstopa je 27-letni Avstralec Nick Kyrgios brez boja napredoval v prvi polfinale turnirjev velike četverice.

Zdravniki pričakujejo, je dejal Nadal na novinarski konferenci, da bo potreboval približno tri do štiri tedne turnirskega premora. Tako bi se lahko vrnil pravočasno za odprto prvenstvo ZDA, ki se bo v New Yorku začelo konec avgusta.

Po odstopu je Nadal zapravil priložnost za koledarski grand slam. Letos je namreč že osvojil tako Melbourne kot Pariz. Nazadnje je to leta 1969 uspelo Avstralcu Rodu Laverju, da je v istem letu osvojil vse štiri grand slame.