Raducanujeva izgubila prvi dvoboj po senzaciji na OP ZDA

Britanka Emma Raducanu je izgubila prvi dvoboj po senzacionalni zmagi na odprtem prvenstvu ZDA pred dobrim mesecem dni in po hitrem postopku zaključila turnir masters v Indian Wellsu. Osemnajstletnico je v 2. krogu turnirja s 6:4 in 6:2 premagala Belorusinja Aleksandra Sasnovič.

Raducanujeva, presenetljivo ime tako Wimbledona, kjer se je prebila do četrtfinala, kot grand slama v New Yorku, kjer je z zmago šokirala vso svetovno teniško javnost, na turnirjih elitne serije WTA tako še ni zabeležila zmage. Na treh turnirjih doslej je vsakič izgubila na uvodnem dvoboju.

Pred OP ZDA je v 1. krogu izgubila na turnirju v San Joseju, pred Wimbledonu pa prav tako v 1. krogu v Nottinghamu. Več uspehov je doslej sicer imela na turnirjih nižjega ranga pod okriljem ITF in drugega ranga serije WTA.

V Indian Wellsu je kot nosilka nastopila v 2. krogu turnirja, proti 100. igralki sveta pa ni našla pravih rešitev. Sasnovičeva je predvsem izkoristila šibek drugi servis Raducanujeve in njeno nezmožnost zaključevati točke v izmenjavah za prepričljivo zmago.

V 3. krogu se bo Belorusinja pomerila z 11. nosilko Romunko Simono Halep.