Prvi igralec sveta suvereno čez prvo oviro, branilka naslova potrebovala tri nize

Prvi igralec s svetovne računalniške lestvice, Španec Carlos Alcaraz, je prepričljivo preskočil prvo oviro na tretjem turnirju za grand slam v Wimbledonu. V uri in 55 minutah igre je premagal 36-letnega Francoza Jeremyja Chardyja s 6:0, 6:2 in 7:5. Uspešna je bila tudi branilka naslova, Kazahstanka Elena Ribakina, ki je slavila v treh nizih.

Šestnajst let mlajši Španec se bo v drugem krogu pomeril z zmagovalcem francoskega obračuna med Alexandrom Müllerjem in Arthurjem Rinderknechom, Kazahstanko, ki je bila boljša od Američanke Shelby Rogers s 4:6, 6:1 in 6:2, pa čaka Francozinja Alize Cornet ali Japonka Nao Hibino.

V Wimbledonu dvoboji zaradi dežja potekajo le na osrednjem igrišču in igrišču številka ena, ki imata streho. Ostale partije so bile prekinjene nekaj po 13. uri po slovenskem času.

Dvoboj mora dokončati tudi edina predstavnica Slovenije na glavnem turnirju Kaja Juvan, ki se meri z Rusinjo Margarito Betovo, 1316. igralko sveta. Izid ob prekinitvi je 6:0 in 4:3 v korist Ljubljančanke.

V drugem krogu bo zmagovalko slovensko-ruskega obračuna pričakala boljša iz dvoboja med 22. nosilko, Rusinjo Anastasijo Potapovo, in Švicarko Celine Naef, ki je 165. na lestvici WTA.

Danes sta na sporedu med drugimi nastopa lanske finalistke Ons Jabeur iz Tunizije in dvakratnega zmagovalca Wimbledona, Škota Andyja Murrayja.