Prvi igralec na svetu po skoraj štirih urah do osmine finala

Tako vodilni igralec s svetovne računalniške lestvice Carlos Alcaraz kot tretji nosilec Danil Medvedjev sta za uvrstitev v osmino finala teniškega turnirja v Wimbledonu potrebovala štiri nize. Med 16 najboljših sta se prebila tudi Stefanos Cicipas in drugopostavljena igralka Arina Sabalenka.

Španec je izgubil prvi niz letos v Wimbledonu. Drugega v dvoboju tretjega kroga mu je vzel Čilenec Nicolas Jarry, ki pa je moral po skoraj štirih urah igre vendarle priznati premoč Alcarazu, ki je slavil s 6:3, 6:7, 6:3 in 7:5.

V naslednjem krogu ga čaka zmagovalec dvoboja med Italijanom Matteom Berrettinijem in Nemcem Alexandrom Zverevom.

Tudi Danil Medvedjev je danes izgubil prvi niz na letošnjem turnirju. Proti dobremu prijatelju z Madžarske Martonu Fucsovicsu je zaostal 4:6, nato pa zmagal 6:3, 6:4, 6:4.

To je šele njegova druga uvrstitev v osmino finala Wimbledona. “Marton igra zelo dobro na travi in v Wimbledonu ima precej boljše rezultate kot jaz. Zame je Wimbledon najmanj uspešen grand slam, a letos sem odločen, da to popravim. Zelo sem motiviran in želim si dobrega rezultata,” je po zmagi dejal Medvedjev.

V boju za četrtfinale ga čaka zmagovalec dvoboja med Američanom Tommyjem Paulom in Čehom Jirijem Lehecko.

Tretji krog so uspešno preskočili tudi Belorusinja Arina Sabalenka, zmagovalka OP Avstralije, ki je s 6:2 in 6:3 premagala Rusinjo Ano Blinkovo, dvakratna zmagovalka Wimbledona, Čehinja Petra Kvitova (ugnala je kvalifikantko iz Srbije Natalija Stevanović s 6:3, 7:5), ter Grk Stefanos Cicipas (5. nosilec), ki je bil boljši od Srba Lasla Đereja s 6:4, 7:6 in 6:4.

Grk se bo za svoj prvi četrtfinale v Wimbledonu meril z Američanom Christopherjem Eubanksom, Belorusinja z Rusinjo Katerino Aleksandrovo, Čehinja pa z zmagovalko dvoboja Ons Jabeur – Bianca Andreescu.

V pozno popoldanskih in večernih dvobojih se bodo med drugimi predstavili branilka naslova Elena Ribakina iz Kazahstana, Ons Jabeur iz Tunizije, Američan Frances Tiafoe in Italijan Matteo Berrettini.