Prvi igralec na svetu po skoraj štirih urah do osmine finala (dopolnjeno)

Tako vodilni igralec s svetovne računalniške lestvice Carlos Alcaraz kot tretji nosilec Danil Medvedjev sta za uvrstitev v osmino finala teniškega turnirja v Wimbledonu potrebovala štiri nize. Med 16 najboljših sta se prebili tudi drugopostavljena igralka Arina Sabalenka in branilka naslova iz Kazahstana Elena Ribakina.

Španec je izgubil prvi niz letos v Wimbledonu. Drugega v dvoboju tretjega kroga mu je vzel Čilenec Nicolas Jarry, ki pa je moral po skoraj štirih urah igre vendarle priznati premoč Alcarazu, ki je slavil s 6:3, 6:7, 6:3 in 7:5.

V naslednjem krogu ga čaka zmagovalec dvoboja med Italijanom Matteom Berrettinijem in Nemcem Alexandrom Zverevom.

Tudi Danil Medvedjev je danes izgubil prvi niz na letošnjem turnirju. Proti dobremu prijatelju z Madžarske Martonu Fucsovicsu je zaostal 4:6, nato pa zmagal 6:3, 6:4, 6:4.

To je šele njegova druga uvrstitev v osmino finala Wimbledona. “Marton igra zelo dobro na travi in v Wimbledonu ima precej boljše rezultate kot jaz. Zame je Wimbledon najmanj uspešen grand slam, a letos sem odločen, da to popravim. Zelo sem motiviran in želim si dobrega rezultata,” je po zmagi dejal Medvedjev.

V boju za četrtfinale ga čaka zmagovalec dvoboja med Američanom Tommyjem Paulom in Čehom Jirijem Lehecko.

Tretji krog so uspešno preskočile tudi Belorusinja Arina Sabalenka, zmagovalka OP Avstralije, ki je s 6:2 in 6:3 premagala Rusinjo Ano Blinkovo, dvakratna zmagovalka Wimbledona, Čehinja Petra Kvitova (ugnala je kvalifikantko iz Srbije Natalija Stevanović s 6:3, 7:5) ter lanska zmagovalka Elena Ribakina. Slednja je izločila zadnjo domačo predstavnico Katie Boulter (6:1, 6:1).

Pri moških je bil Grk Stefanos Cicipas (5. nosilec) boljši od Srba Lasla Đereja s 6:4, 7:6 in 6:4, Danes Holger Rune (6.) je v petih nizih premagal Alejandra Davidovicha Fokina, Italijan Matteo Berrettini pa je v treh izločil Nemca Alexandra Zverev.