Artnak po prvem dvoboju proti igralcu iz elitne 100-terice: “Za mano je zelo pozitivna izkušnja.”

Slovenska moška teniška reprezentanca po prvem dnevu dvoboja v kvalifikacijah za svetovno skupino 1 Davisovega pokala proti Čilu zaostaja z 0:2. Za Slovenijo sta prvi dan igrala Bor Artnak in Blaž Rola.

Slovenija s petkovima predstavama ni razočarala.

Kot prva sta si nasproti stala Alejandro Tabilo (98. igralec sveta) in Bor Artnak (1777. igralec sveta). Slovenski mladinec (15. na mladinski lestvici ITF) je proti članu elitne 100-terice nudil odličen odpor, pod poraz pa je podpisal šele po osmi zaključni žogi. Tako v prvem kot tudi v drugem nizu je navdušil z nekaj potezami in presenečal domačega igralca. V obeh nizih je Artnak zdržal do rezultata 3:3, nato pa je nekaj več pokazal Čilenec. Kljub temu, da je ta bolje zaključil oba niza, se niti v eni igri ni z lahkoto rešil Artnakovega odpora.

“Na igrišču sem se počutil zelo dobro. Tekma je bila zelo težka, igral sem proti igralcu iz prve stoterice. To je bil moj prvi takšen dvoboj. Začel sem dobro. Škoda, ker se mi ni izšlo v prvem nizu. Vseeno pa lahko rečem, da sem se dobro upiral tekmecu, kar bo dobra popotnica za naslednje tekme. Gledalci so bili glasni. Kljub temu, da niso bili na moji strani sem užival v vzdušju. Kot sem rekel sem zelo zadovoljen s svojo predstavo. Igralec je bil predober, še nikoli nisem igral proti tako dobremu igralcu. Za mano je zelo pozitivna izkušnja, ” je po zanimivem dvoboju dejal Artnak.

Spremljajte tekme Davisovega pokala v živo prek spletnega prenosa (kliknite za prevezavo)

Dopolnil pa ga je kapetan Grega Žemlja: “Bor je odigral zelo solidno tekmo. Na trenutku je bil tako z igro kot z rezultatom zraven. Predvsem v prvem nizu, ko tekmec še ni osvojil igre s katero je potem dominiral v dvoboju. Škoda, da Bor določenih priložnosti ni izkoristil. Je pa v primerjavi s Paragvajem viden napredek v njegovi igri. Ima še številne rezerve, zaradi katerih pa je lahko pozitivno naravnan pred naslednjimi tekmami.”

V drugem obračunu sta se pomerila Nicolas Jarry (146. igralec sveta) in Blaž Rola (179. igralec sveta). Do odločitve je prišlo v tretjem nizu, ko je Rola pri 5:5 najprej brez dobljene točke izgubil igro na tekmečev servis, nato pa izgubil še svojega. ”Igral sem nad pričakovanji. Glede na to, da sem v sredo zjutraj ležal v postelji in večji del dneva preživel na stranišču, ob tem pa sem imel že pred prihodom v Čile težave s kolenom, sem lahko zelo zadovoljen. Zadovoljen sem tudi s tem, da bi lahko rezultat obrnil v svojo korist. Žal mi je zadnje igre, kjer sem podaril tri, štiri točke. Vendar pa sem glede na vse kar se mi je zgodilo tu zadovoljen z rezultatom,” je po tekmi dejal Rola.

Davisov pokal, kvalifikacije za svetovno skupino I 

Čile – Slovenija

1. dan

Tabilo A. – Artnak B. 6:3, 6:3
Jarry N. – Rola B. 6:3, 3:6, 7:5

2. dan

Barrios T./Tabilo A. – Dominko S./Rola B. (18.00)
Tabilo A. – Rola B. (19.30)
Jarry N. – Artnak B. (21.00)