Portorož letos brez ženskega turnirja WTA

Portorož bi moral med 11. in 17. septembrom znova gostiti ženski teniški turnir WTA 125. Kot kaže, pa ga bodo morali organizirati drugje. Kot poroča Sportklub, lastnik zemljišča TC Marina, podjetje Terme Čatež d. d., in mestna občina Piran nista našla skupnega jezika glede prodaje območja, kjer je potekal turnir.

Kot je poročal Sportklub, je lastnik zahteval 4,8 milijona evrov oziroma trikratnik zneska, ki ga je v skrajnem primeru s pomočjo hotelske verige LifeClass želela nuditi občina, zato se TC Marina zapira. Kot dodajajo, je usoda teniškega centra negotova, zagotovo pa turnirja letos tam ne bo.

“Na občine smo naslovili ponudbe za organizacijo tekmovanja v septembru. Prednost imajo seveda večja mesta, kontaktirali smo Ljubljano, Maribor, Celje, Kranj, Novo mesto … Zdaj čakamo na odziv. Obstaja tudi možnost organiziranja tekmovanja s peščeno podlago,” je za Sportklub povedal direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič.

Portorož je prvič gostil turnir WTA leta 2005, po šestih letih pa je licenco za turnir dobil Baku. Zatem so na Obali gostili turnirje moške serije challenger, v letih 2021 in 2022 pa je Portorož spet gostil turnirja WTA.