Portorož bo od naslednjega tedna znova teniško središče Slovenije

V Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! smo se pogovarjali z Ivo Sodnik, vodjo nacionalnih tekmovanj pri Tenis Sloveniji. Sodnikova je predstavila program letošnjega Tenis Festa, ki bo celoten avgust potekal v Portorožu.

Turnir WTA v Portorožu (Nik Moder / Sportida)

“S turnirji začenjamo v ponedeljek 8. avgusta. Gre za tritedenski program turnirjev v vseh starostnih kategorijah. Najprej je na sporedu round robin do 12 let v obeh konkurencah. Prijave seveda že potekajo, za prej omenjeni turnir je prijavljenih že 75 dečkov in deklic. To pomeni, da bo že začetek zelo pester. Naj povem, da bomo imeli v ponedeljek tudi uradno otvoritev s srečelovom. Ob koncu, 27. avgusta pa bomo imeli tudi tombolo. Takrat bo na sporedu turnir 8 do 11 let,” je dejala Sodnikova, ki bo v Portorožu skrbela za nemoten potek tekmovanja.

Otroci so na teniškem prazniku v zadnjih letih kljub vročini uživali. Lepo je bilo videti nasmejane otroke, ki so se na igrišču srčno borili, izven njega pa sklenili nova prijateljstva. Zaradi nepozabne športne izkušnje njihovih otrok pa so bili zadovoljni tudi starši, ki poleg teniških klubov skrbijo, da je teniška družina iz dneva v dan večja.

“Poleg otroških turnirjev pa moram omeniti tudi članski turnir. Ta bo na sporedu konec prvega tedna. Nagradni sklad bo 3000 evrov (vrednostni boni trgovine Tengo). Ob tem pa bi omenila, da bo tenis v ospredju v Portorožu tudi septembra. Takrat nas namreč čaka turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož in dvoboj Davisovega pokala med Slovenijo in Estonijo. Vsi se spomnimo, da je bilo lani med ženskim turnirjem zanimivo tudi na peščenih igriščih, kjer je Slovenija premagala Paragvaj. Verjamem, da se bo letos tudi na tem dogodku zbralo lepo število navijačev. Sama sem že v stiku s kapetanom Grego Žemljo, priprave na dogodek namreč že potekajo,” je dejala Sodnikova.

Več o dogajanju pa si oglejte v posnetku.

Program Tenis Fest:

  • avgust: otvoritev Tenis festa s srečelovom ob 15:00
  • in 9. avgust: RR do 12 let
  • do 13. avgust OP do 14 let (posamezno + dvojice)
  • do 14. avgust OP člani/ce (posamezno + dvojice) nagradni sklad v višini 3000 € v obliki bonov za trgovino Tengo
  • do 18. avgust OP 16 (posamezno + dvojice)
  • do 21. avgust FIN do 12 let (posamezno + dvojice)
  • do 28. avgust OP 18 (posamezno + dvojice)
  • in 28. avgust OP 8-11
  • avgust: tombola – glavna nagrada 2 vstopnici za turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož in teniški lopar

Za turnirje OP do 14, 16, 18, člani in FIN do 12 bo organiziran tudi turnir mešanih dvojic, a le v primeru, da bo dovolj časa in igrišč na razpolago.

Izmed vseh sodelujočih bomo izžrebali srečneža, ki bo prejel električni skiro, katerega podarja naš glavni sponzor, Telemach.