Pomembna obvestila pred zimsko sezono 2021/2022

Spoštovani, veselimo se začetka nove zimske sezone, za katero verjamemo, da jo bomo s skupnimi močmi odlično izpeljali.

Tenis Slovenija

Na spletni strani Tenis Slovenije (TS) lahko najdete objavljeni koledar za celotno sezono, po posameznih tekmovanjih s povezavami za prijavo pa je koledar na voljo tukaj. Prav tako vam spodaj pošiljamo nekaj najpomembnejših obvestil ter COVID-19 protokolov za časa teniških turnirjev pod okriljem TS.

1. Sprememba dolžine tekem v kvalifikacijah, prvem in drugem krogu glavnega turnirja na zimskih turnirjih ter na vseh tekmah B turnirjev: V skladu s sprejetim sklepom zadnje redne seje TRK se od 1. novembra 2021 dalje na vseh zimskih turnirjih, razen DP, odločilni tretji niz na kvalifikacijskih tekmah in tekmah prvega ter drugega kroga glavnega turnirja, igra po sistemu Match tie-break. Prav tako se od 1. novembra 2021 igrajo vse tekme vseh B turnirjev po sistemu Match tie-break.

2. Sprememba roka prijav na turnirje 8-11 let: Zaradi vse večjega števila poznih prijav je TRK na zadnji dopisni seji sprejela sklep, da se rok prijav za turnirje 8-11 let prestavi iz torka na zadnji četrtek pred turnirjem do 23.59 ure. S tem pa pozne prijave ne bodo več možne. Organizatorju bo zato olajšana priprava na turnir, vrhovnemu sodniku omogočena skorajšnja objava urnika in s tem trenerjem ter staršem omogočena učinkovitejša organizacija časa.

3. Brezplačne teniške žoge za izvedbo turnirjev: Kot veste se na TS vztrajno zavzemamo za dvig nivoja nacionalnih turnirjev in iščemo načine kako vlagati v nacionalni program. Na podlagi dobrega sodelovanja z Universal Tennis (UTR), njihovo re-investicijo v slovenski tenis ter prihodka iz naslova prijavnin, bomo organizatorjem v zimski sezoni poleg darilnih vrečk za tekmovalce, ozadja za podelitve najuspešnejšim in brezplačnih pokalov, slednje še nadgradili ter brezplačno zagotovili približno polovico porabe teniških žog za vse nacionalne turnirje pod okriljem TS. Vse našteto lahko prevzamete pred pričetkom turnirja v pisarni TS (kontakt Žiga Ham). Cilj, ki mu sledimo je, da bodo vsi nacionalni turnirji postali bolj donosni, kar pripomore k dodatni motivaciji organizatorju in višanju kvalitativnega nivoja turnirjev. motivirali organizatorje k še boljši organizaciji turnirjev na še višjem kvalitativnem nivoju.

4. Celosten prehod na UTR platformo s 1. aprilom 2022: Za potrebe kvalitetnega testiranja smo rok za popolni prehod na UTR in ukinitev obstoječe platforme na spletni strani TS prestavili na 1. april 2022. Do takrat bodo prijave tekmovalcev na turnirje naprej potekale prek spletne platforme, plačila prijavnin pa prek UTR do zaključka roka prijav. V novembru bomo za vas organizirali kratke, 15-minutne Zoom webinarje, namenjene predstavnikom klubov, trenerjem, tekmovalcem in staršem, na temo seznanjana z inovativno in sodobno spletno platformo, ki poleg prijave in organizacije turnirjev ponuja uporabnikom še mnogo več.

5. Izplačilo stroškov sodnikov za vodenje turnirjev bo od 1. novembra dalje izvajala TS: TRK je na zadnji redni seji potrdila predlog direktorja TS, da bo pisarna TS z novo zimsko sezono prevzela tudi izplačila stroškov sodnikov. Na ta način bodo organizatorji razbremenjeni splošno nezaželenih finančnih in računovodskih operacij. Izplačila bodo realizirana 30 dni po zaključku sodnikovega dela in potrjenega obračuna s strani organizatorja.

6. Seminar za nove glavne sodnike v januarju 2022: Zaradi velikega povečanja profesionalnih turnirjev in števila ligaških srečanj, bo Sodniška organizacija TS v začetku leta 2022organizirala seminar za nove glavne sodnike. Zato vse deležnike pozivamo, da redno spremljajo naša obvestila, kjer bodo objavljene podrobnosti. Teniške klube vabimo, da o tem obvestijo ljubitelje tenisa ter s tem pripomorejo k povečanju števila sodnikov na voljo za turnirje v njihovem lokalnem okolju.

Želimo vam uspešen začetek nove sezone in obilo dobre volje na igrišču.

Hkrati vas vabimo, da tudi v bodoče upoštevate priporočila in smernice za varnost teniških tekmovanj, ki jih najdete v spodnji prilogi 1.

Več informacij o smernicah v času tekmovanj najdete TUKAJ.