Polone Hercog odpovedala nastop v Portorožu

Polona Hercog je danes sporočila, da bo zaradi poškodbe desnega zapestja izpustila turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož. Na slovensko obalo zaradi različnih razlogov ne bodo prišle Rusinja Darja Kasatkina, Španka Sarra Sorribes Tormo, Francozinja Caroline Garcia, Romunka Ana Bogdan in Rusinja Anna Blinkova.

Polona Hercog (Foto: Twitter)

Turnir se bo začel v ponedeljek 13. septembra, kvalifikacije dan prej, končal pa se bo v nedeljo 19. septembra. Ob odsotnosti Hercogove, polfinalistke tega turnirja leta 2010, je tako Andreja Klepač edina igralka, ki je nastopala tudi na turnirjih, ki so v Portorožu potekali od leta 2005 do 2010. Ob odpovedi Hercogove se je na glavni turnir neposredno uvrstila Kaja Juvan, njeno povabilo pa so organizatorji predali Živi Falkner. Drugo povabilo je prejela Pia Lovrič, tako da so trenutno štiri Slovenke v glavnem žrebu.

V kvalifikacijah bodo nastopile Nika Radišič, Tina Cvetkovič, Manca Pislak in komaj 15-letna Ela Nala Milič. Vse bodo v Portorož prišle jutri, ko se bodo na mini reprezentančnih pripravah priključile Tamari Zidanšek. Naša najboljša igralka na Obali trenira od srede. “Zberemo se v petek popoldne. Z igralkami, ki bodo nastopile na turnirju, bomo opravili nekaj skupnih treningov. Gre za igralke, ki so na širšem spisku reprezentance tako, da bo ta zbor pomemben tudi za prihodnost. Želimo nadaljevati proces ustvarjanja reprezentance za katero bodo dekleta rada igrala. Želim si dobro vzdušje v ekipi, saj le tako lahko uresničimo postavljene cilje. Upam, da bodo dekleta izkoristila priložnost, igranje pred domačimi gledalci bo za njih prav gotovo dodaten motiv,” je dejal selektor slovenske ženske reprezentance Andrej Kraševec.

Večina igralk iz tujine bo prišla danes in jutri, tako da se Portorož počasi polni. Vabljeni v našo družbo. Obeta se nam zanimivo teniško dogajanje, ki ga bodo prihodnji teden obogatili tudi teniški igralci. V Portorožu bo namreč potekal dvoboj svetovne skupine II Davisovega pokala med Slovenijo in Paragvajem.