Poljskemu tenisaču 13 mesecev prepovedi zaradi dopinga

Poljskega teniškega igralca Kamila Majchrzaka, ki je bil konec lanskega leta pozitiven na dveh dopinških kontrolah, je Mednarodna agencija za teniško integriteto (Itia) suspendirala za 13 mesecev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Majchrzak je decembra sam prek družbenih omrežjih sporočil, da je bil pozitiven na dopinškem testu. Ob tem je zanikal, da bi kdaj namerno vzel kakšno prepovedano substanco. “To je največji šok. Začel sem najtežji boj v svojem življenju – boj za dokazovanje svoje nedolžnosti,” je decembra lani dodal takrat 77. igralec sveta.

Njegov boj je bil vsaj delno neuspešen, saj bo zaradi prekrškov moral počivati, a ga ob tem vendarle ni doletela maksimalna kazen štirih let. Poljak bo tako lahko znova igral po koncu tega leta, saj mu je prehodna kazen ob pozitivnih vzorcih začela veljati s 30. novembrom 2022.

Najboljšo uvrstitev je lani Majchrzak dosegel v indijskem Puneju, ko se je prebil do polfinala, v švicarski Ženevi in bolgarski Sofiji pa je igral v četrtfinalu. Najvišje na svetovni teniški lestvici je bil februarja 2022 na 75. mestu.