Polfinalist letošnjega Umaga v Tennesseeju boljši od Role

Slovenskemu teniškemu igralcu Blažu Roli se na turnirju serije Challenger v Knoxvilleu ni uspelo prebiti v četrtfinale. Od Ptujčana je bil boljši Nemec Daniel Altmaier. 

Blažu Roli v Knoxvilleu ostaja še nastop v dvojicah. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

23-letni igralec, ki na ATP lestvici zaseda 105. mesto, se lahko pohvali z dvema prebojema v polfinale turnirja serije ATP 250 v letošnji sezoni. Najprej mu je to uspelo v Umagu, nato še v Kitzbuehelu. Proti Blažu Roli se je pomeril drugič in še drugič zmagal.

Prvi niz je odločila podaljšana igra, v kateri je Ptujčan štirikrat klonil pri svojem začetnem udarcu, kar je bilo preveč, da bi niz pripeljal h koncu v svojo korist. V boljšem položaju se je Rola znašel v drugem nizu, ko je najprej pri rezultatu 3:3 imel na voljo tri povezane žogice za ‘break’ (0:40), novo priložnost za odvzem začetnega udarca nasprotniku pa si je priigral tudi v 9. igri niza pri rezultatu 4:4. Nemec se je v obeh primerih rešil, v 10. igri pa sam izkoristil prvo zaključno žogico in napredoval v četrtfinale.

Rola je kasneje v paru s Tunizijcem Malekom Jazirijem zaigral še v dvojicah in prišel do zmage v 1. kolu. Tunizijsko-slovensko navezo že v četrtek čaka dvoboj za polfinale.

V dvojicah se je v sredo predstavil tudi Tomas Lipovšek Puches, in sicer na Challenger turnirju v Montevideu. Skupaj z Juanom Ignaciom Londerom je moral priznati premoč 2.-postavljeni dvojici.

Challenger Knoxville (ZDA, $52.080, trda podlaga), posamezno
1. kolo: Rola B. (Slo) – Kwiatkowski T. S. (Zda) 6:3, 7:6(5)
2. kolo: Rola B. (Slo) – Altmaier D. (Nem/2) 6:7(3), 4:6

Dvojice
1. kolo: Jaziri M./Rola B. – Kadhe A./Roelofse R. 6:3, 4:6, 10:6
Četrtfinale: Jaziri M./Rola B. – (4)Galloway R./Lawson A. [11.11.]


Challenger Montevideo (Urugvaj, $52.080,pesek), posamezno
1. kolo kvalifikacij: Lipovšek Puches T. (Slo/Alt) – Alvarez N. (Per/2) 6:2, 6:2
2. kolo kvalifikacij: Lipovšek Puches T. (Slo/Alt) – Villanueva G. (Arg) 3:6, 2:6

Dvojice
1. kolo: Lipovšek Puches T./Londero J. I. – (2)Barrios T./Tabilo A. 4:6, 4:6