Pohvale s strani ITF za organizacijo turnirjev WTT v Sloveniji

V letošnji sezoni Tenis Slovenija skupaj s partnerskimi teniškimi klubi in občinami organizira kar 11 WTT turnirjev. Šest turnirjev je v moški konkurenci, pet pa v ženski. Po odlično organiziranih turnirjih v preteklih mesecih so delo Tenis Slovenije pohvalili tudi pri Mednarodni teniški zvezi (ITF).

Andrew Moss, vodja ITF za turnirje WTT, je v pismu zahvale med drugim zapisal, da je navdušen nad dejstvom, da v Sloveniji leta 2019 WTT turnirjev ni bilo, dve leti kasneje so bili že trije, letos pa kar 11. “Navdušeni smo, da razmišljate o povečanju števila turnirjev v Sloveniji. Ob tem pa podpiramo vaš finančni model javnega in zasebnega partnerstva. Navdušeni smo, da smo vam lahko pomagali v teh prizadevanjih. Veseli nas, da so bili vaši turnirji med najbolj organiziranimi, kar kažejo tudi naše raziskave med igralci. Izpostavljen je bil predvsem turnir v Kopru, ki je imel enega najvišjih denarnih skladov (60 tisoč ameriških dolarjev) in turnir v Krškem (15 tisoč ameriških dolarjev). Lep pokazatelj dobre organiziranosti je tudi dejstvo, da so bili turnirji prenašani v živo prek interneta. S tem se je povečal tudi marketinški potencial turnirjev. Želimo vam, da ste tudi v naslednjih letih tako uspešni,” je še dejal Andrew Moss.

Glede na geografsko razpršenost želi TS dvigniti priljubljenost tenisa v vseh slovenskih regijah. Primarni cilj organizacije turnirjev je popularizacija tenisa na regionalni ravni, ob tem pa tudi omogočiti nastop najboljšim slovenskim tekmovalcem na domačih tleh. Nekateri so to priložnost že izkoristili, drugi pa imajo za to še možnost.

Generalni pokrovitelj turnirjev je Zavarovalnica Sava. Naj spomnimo, da so bili do zdaj organizirani trije moški turnirji (Velenje, Litija, Radomlje) in trije ženski (Koper, Krško, Terme Čatež). Ženske čakata še dva turnirja na Otočcu septembra (takoj po turnirju WTA Zavarovalnica Sava Portorož), trije moški pa bodo na sporedu konec avgusta in na začetku septembra (Celje, Branik MB, ŽTK MB).

Pismo v celoti objavljamo na tej povezavi.

V Celju četrti turnir WTT

Po kratkem premoru se bodo nadaljevali turnirji WTT v Sloveniji. Najprej je na vrsti turnir v Celju, ki ima denarni sklad 15 tisoč ameriških dolarjev. Turnir po potekal od 22. do 28. avgusta. Prvi nosilec bo Italijan Edoardo Lavagno, ki je trenutno na 394. mestu lestvice ATP. Glede na uvrstitev na lestvici ima od Slovencev pravico nastopa v glavnem turnirju le Bor Artnak. Slednji je sicer trenutno na 18. mestu mladinske svetovne lestvice.