Podeljena vabila za turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož

Tenis Slovenija je podelila vabila slovenskim igralkam za nastop na glavnem turnirju in v kvalifikacijah turnirja WTA Zavarovalnica Sava Portorož.

V Portorožu vse najboljše Slovenke.

Kvalifikacije med posameznicami se bodo začele v nedeljo 12.9., nastopilo pa bo 24 igralk. Na glavnem turnirju si je neposreden nastop zagotovilo 21 igralk, ki so vse uvrščene v prvo stoterico lestvice WTA. Kaja Juvan (109. WTA) je tik za to mejo, tako da ji je Tenis Slovenija podelila vabilo za nastop na glavnem turnirju. V kvalifikacijah so to vabilo prejele štiri slovenske igralke. To so Živa Falkner (550. WTA), Nika Radišič (579. WTA), Pia Lovrič (632. WTA) in Tina Cvetkovič (669. WTA). Živa Falkner in Pia Lovrič sta ob tem prejeli tudi vabilo za nastop na glavnem turnirju v igri dvojic. “Prvič bom nastopila na tako velikem turnirju s tako dobrimi igralkami. Veselim se, da bom lahko igrala doma. To vabilo mi res veliko pomeni, saj si nekaj takega želi vsaka igralka. S tem dobiš priložnost za dokazovanje. Je pa to vabilo tudi neke vrsta nagrada za ves vložen trud in opravljeno delo od majnih nog naprej. Vsekakor je to velika motivacija za prihodnost,” je dejala Živa Falkner.

Ob tem povejmo, da je TS vabilo za nastop v kvalifikacijah ponudila Dalili Jakupović, ki pa ga ni sprejela. “Zelo sem vesel, da se po 11 letih vrača portoroški turnir. To bo lepa priložnost za dokazovanje za slovenske igralke, tako najboljše kot tudi najmlajše. Pred turnirjem bomo v Portorožu organizirali tudi skupne priprave. Komaj čakam, da se turnir začne,“ je devet dni pred začetkom turnirja povedal selektor ženske reprezentance Andrej Kraševec.

Dogodek pospremili s pomenljivo kampanjo

Zavarovalnica Sava, ki je glavni sponzor dogodka, je nastop naših športnic na turnirju podprla z močno in pomenljivo komunikacijsko kampanjo, ki v ospredje postavlja igralke ter besede, ki opisujejo njihov značaj. Menijo namreč, da se v življenju, v poslu in tudi v oglaševanju prevečkrat opisuje ženske s pridevniki, ki se navezujejo na njihovo zunanjost. To pa ni tisto, kar zares definira ženske. Zato so najboljše slovenske teniške igralke postavili ob bok besed, kot so spoštovanje, moč, pogum, čast, uspeh, strast in ponos. Ravno to so namreč tiste lastnosti, ki bodo našim športnicam pomagale pri borbi za zmago na turnirju WTA Zavarovalnica Sava.