Po Velenju in Litiji so tretja postaja moških turnirjev serije WTT Radomlje (na voljo livestreaming)

V Radomljah se v nedeljo 17. julija začenja letošnji tretji moški turnir ITF WTT v Sloveniji. Turnirja v Velenju in Litiji sta imela nagradni sklad 15 tisoč ameriških dolarjev, v Radomljah pa je višji, in sicer 25 tisoč ameriških dolarjev. Prvi nosilec bo Poljak Daniel Michalski, ki je trenutno na 253. mestu. 

Turnir je torej močnejši kot je bil v Litiji in Velenju, od Slovencev pa ima le Bor Artnak dovolj visoko uvrstitev na lestvici, da je neposredno uvrščen na glavni turnir. S povabilom organizatorja bodo med 32-ico nastopili tudi Aljaž Jeran, Sebastian Dominko in Jan Dimitrijevič.

Za nastop v kvalifikacijah so povabilo prejeli državni prvak Filip Jeff Planinšek, finalist državnega prvenstva Miha Vetrih in Maj Premzl.

V TK Radomlje že vrsto let gostimo mladinski turnir ITF. Ob koncu lanskega leta smo z navdušenjem sprejeli povabilo Tenis Slovenije za organizacijo teniškega turnirja z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev. V teh dneh potekajo še zadnje priprave na turnir, kajti želimo si, da je za igralce poskrbljeno v najboljši možni meri. Z velikim navdušenjem pričakujemo začetek nedeljskih kvalifikacij, predvsem pa se veselimo nastopa domačega igralca Aljaža Jerana, tako v konkurenci posameznikov kot tudi dvojic. Vse od nedelje naprej vas vabimo, da si ogledate dvoboje v Radomljah in uživate v teniških predstavah,” je dejala direktorica turnirja Alja Uranjek.

Glavni turnir se začne v torek, 19. julija.