Po Maticu Križniku v drugi krog Wimbledona tudi Ela Nala Milić

Slovenska predstavnika v mladinskem delu teniškega turnirja v Wimbledonu sta uspešno preskočila prvi oviri. Sedemnajstletni Matic Križnik je premagal Romuna Aleksandra Comana z 2:6, 6:1 in 6:2, njegova vrstnica Ela Nala Milić pa je bila boljša od Poljakinje Zuzane Pawlikowski s 6:2 in 7:5.

Ljubljančan, ki na mladinski lestvici ITF zaseda 38. mesto, se bo v drugem krogu pomeril s šestim nosilcem in sedmim mladincem na svetu, Bolgarom Ilijanom Radulovom, Elo Nalo Milić (85. na lestvici ITF), ki prav tako prihaja iz prestolnice, pa čaka 16-letna Bolgarka Rosica Denčeva (32.).

Tako Križnik kot Milić bosta v drugem tednu grand slama na travi nastopila tudi v konkurenci dvojic. Križnik je letos na OP Avstralije igral v polfinalu turnirja parov, v Wimbledon pa je prišel po zmagi na travnatem turnirju v Roehamptonu, kjer je moči združil z istim partnerjem kot v Wimbledonu, Čehom Vitom Kalino.

Križnik se lahko zdaj pohvali s tremi naslovi na mladinskih turnirjih serije WTT. Leta 2021 je zmagal v Adaziju, leto kasneje pa v Novem Sadu.

Ela Nala Milić je na omenjenem turnirju v Roehamptonu prejšnji teden igrala v polfinalu med dvojicami, tako kot Križnik pa je izpadla že v prvem krogu med posameznicami.