Po Bedenetu je moral nastop v Davisovem pokalu odpovedati tudi Kavčič

Slovensko moško reprezentanco 17. in 18. septembra čaka pomemben dvoboj v svetovni skupini II Davisovega pokala proti Paragvaju. Selektor Grega Žemlja je po Aljažu Bedenetu ostal še brez najizkušenejšega igralca Blaža Kavčiča.

Rola in Kavčič (Foto Sportida)

Blaž Kavčič ima že dlje časa težave z dlanjo, po prihodu z OP ZDA, kjer je predal dvoboj prvega kola kvalifikacij, pa je moral še na eno operacijo. “Na OP ZDA je prišlo do infekcije. Po odstranitvi šivov roka ni zdržala, kljub dolgi odsotnosti se rana ni zacelila. Zato je prišlo do infekcije. Tako sem moral na novo, že tretjo operacijo. Infekcija je bila res huda, vse je šlo po roki navzgor. Pet dni sem bil tudi v bolnišnici. Danes sem odstranil šive in roka še ni pripravljena na napore. Zdaj moram znova mirovati vsaj 14 dni,“ je dejal razočarani Kavčič.

Selektor Žemlja je namesto Kavčiča vpoklical 26-letnega Matica Špeca, ki je trenutno na 914. mestu lestvice ATP. Ekipo poleg Špeca sestavljajo še Blaž Rola, Bor Arnak, Sebastian Dominko in Tom Kočevar Dešman. Naj spomnimo, Slovenija je marca lani izgubila v kvalifikacijah za svetovno skupino I proti Pakistanu, žreb v svetovni skupini II pa ji je nato namenil Paragvaj. Zmagovalec tega dvoboja se bo uvstil nazaj v kvalifikacije za svetovno skupino I.