Pia Lovrič pred WTT turnirjem v Kopru: “Organiziranje večjega števila tovrstnih turnirjev je odlična poteza Tenis Slovenije.”

Le še nekaj dni nas loči do pričetka profesionalnega mednarodnega turnirja serije WTT (ITF) v Kopru. Šlo bo za turnir z nagradnim skladom 60.000 ameriških dolarjev, na katerem bosta nastopilo kar nekaj slovenskih predstavnic. 

Pia Lovrič se je v Antaliji še posebej izkazala z nastopom proti Bolgarki.

Posebno povabilo s strani organizatorja, Tenis Slovenije, sta prejeli slovenski članski reprezentantki Pia Lovrič in Živa Falkner.

Medtem, ko se je Domžalčanka po sicer zelo uspešnem nastopu v pokalu Billie Jean King in manjši poškodbi odločila za krajši tekmovalni premor, je Falknerjeva v tem tednu nastopila na turnirju serije ITF W60 v Zagrebu. Novomeščanka je v kvalifikacijah zabeležila dve zmagi, med drugim tudi nad rojakinjo Dalilo Jakupović, v 1. kolu glavnega dela turnirja pa morala priznati premoč 110. igralki sveta Jule Niemeier.

Falknerjeva je že pred časom dejala, da ji nastop za slovensko reprezentanco vselej predstavlja poseben izziv, odlično pa se znajde tudi na turnirjih, ki potekajo na domačih tleh. Leta 2020 se je denimo na Otočcu prebila do svojega prvega profesionalnega ITF naslova. Tudi turnirja v Kopru se že zelo veseli.  “V tem letu imamo prvič kar pet WTT turnirjev za punce. Prvi, z nagradnim skladom kar 60.000 ameriških dolarjev, sledi že v prihodnjih dneh v Kopru. Zdi se mi, da je to zelo lepa priložnost za nas, mlajše igralke, da se na takih turnirjih v naši okolici čim bolj izkažemo,” je povedala Falknerjeva.

Turnir na slovenski obali nestrpno pričakuje tudi Lovričeva. “Zdi se mi, da je to za nas odlična priložnost, da se izkažemo in da nas med drugim lahko podprejo tudi sorodniki, ki nas ne morejo iti gledat na drug konec sveta. Mislim, da je zelo dobra poteza Tenis Slovenije, da bodo v letošnji sezoni organizirali toliko več tovrstnih turnirjev na domačih tleh.

ITF W60 Koper – vpisna lista