Petrol U18: Stollecker v Ljubljani dočakal svoj trenutek, Flerinova po preobratu strla odpor Mihelčičeve (FOTO)

Na igriščih TC Ljubljana in TK Center Court so se v preteklih dneh potili igralci v starostni kategoriji U18. Turnirske zmage sta se razveselila igralca TK Triglav Kranj Max Stollecker in Lara Flerin. 

Finalisti Petrol OP U18 v Ljubljani.

Petrol OP Ljubljane U18
(TC Ljubljana + TK Center Court, pesek)

FANTJE

V Ljubljani so Klas Gorenšek (TR-KR), Aleks Tomac (MAJA) in Gašper Matijašič (TK-CC) že v 1. kolu poskrbeli za slovo treh nosilcev, le Matijašič pa je bil od omenjenih tisti, ki je v nadaljevanju turnirja preskočil še vsaj eno oviro. Prebil se je do polfinala, kjer ga je s 6:2 in 6:1 zaustavil 2. nosilec turnirja Boris Barjaktarevič (SL-J).

V zgornji polovici žreba sta se v polfinale prebila Max Stollecker (TR-KR), ki je v četrtfinalu z 2:1 v nizih ugnal Miloša Bogunovića (SL-LJ) in Luka Markovič (MAJA), ki je bil s 6:1 in 6:3 boljši od Liama Lugariča (TK_SB).

V finalu sta si petič na tekmovanjih pod okriljem TS nasproti stala Stollecker in Barjaktarevič. Tretje zmage (zapored) se je veselil Stollecker, ki je odločilni tretji niz dobil s 6:0. Za Maxa je bila to prva turnirska zmaga v posamični konkurenci na TS turnirjih.

Četrtfinale
Stollecker M. – Bogunović M. 6:7(6), 6:4, 6:3
Markovič L. – Lugarič L. 6:1, 6:3
Matijašič G. – Friš Ž. 6:4, 6:3
Barjaktarevič B. – Sok N. 5:7, 6:1, 6:4

Polfinale
Stollecker M. – Markovič L. 6:2, 6:4
Barjaktarevič B. – Matijašič G. 6:2, 6:1

Finale: Stollecker M. – Barjaktarevič B. 6:3, 2:6, 6:0


DEKLETA

Tudi v konkurenci deklet se je turnirske zmage veselila 1. nosilka turnirja. Lara Flerin (TR-KR) je bila pred resen test postavljena že v 2. kolu, ko je njeno zmago močno ogrozila Ana Lanišek (TC-LJ). Flerinova je tekmo dobila z rezultatom 10:8 v tretjem nizu. V zgornjem delu žreba so si mesto v četrtfinalu priborile še Ana Stojneva (TK-CC), Erika Manevska (RADOM) in Pika Doberlet (TR-KR).

V spodnjem delu žreba je v začetni fazi turnirja blestela Sara Mihelčič (TK-CC), ki je že v 1. kolu s 6:0 in 6:0 ugnala 8. nosilko Saro Radikovič (TR-KR), zelo odlično pa je tudi nadaljevala. V četrtfinalu je v dveh nizih odpravila 2. nosilko turnirja Niko Završki (ŠD_LTA), nato pa v polfinalu s 6:4 in 6:2 še Katarino Stefanijo Mrvar (ŠENTJ).

Mihelčičevi je odlično kazalo tudi v finalu, kjer je proti Flerinovi prvi niz dobila z rezultatom 6:2. Dve leti starejša Lara je v nadaljevanju stopila na plin in na koncu upravičila vlogo favoritinje. Tako drugi kot tudi tretji niz je dobila s 6:0.

Četrtfinale
Flerin L. – Stojneva A. 6:0, 6:1
Doberlet P. – Manevska E. 6:1, 2:6, 6:4
Mrvar K. S. – Zalokar E. 6:4, 2:6, 7:5
Mihelčič S. – Završki N. 6:2, 6:1

Polfinale
Flerin L. – Doberlet P. 6:2, 6:2
Mihelčič S. – Mrvar K. S. 6:4, 6:2

Finale: Flerin L. – Mihelčič S. 2:6, 6:0, 6:0