Petrol U18: Pika Doberlet v Kranju dočakala svoj trenutek, v Celju najboljši Car

V Kranju smo dobili zmagovalko turnirja v starostni kategoriji U18. Do svoje krstne turnirske zmage na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije je prišla Pika Doberlet. V Celju najboljši Nikolas Car.

Pika najboljša v Kranju.

Na igriščih TK Triglav Kranj je bilo že pred finalom jasno, da bo domači klub imel v finalu vsaj eno svojo predstavnico. Predviden je bil namreč polfinalni obračun med Laro Flerin in Piko Doberlet, do katerega pa na koncu zaradi predaje Flerinove ni prišlo.

Doberletova, ki se je predtem v četrtfinalu izvlekla v izjemno zahtevni tekmi proti Evi Zalokar (TR-KR), se je tako v finalu za svoj prvi naslov na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije pomerila proti Niki Perić (ŠD_LOK), ki se je v finale prebila v spodnji polovici žreba. Že v 2. kolu je nadigrala 2. nosilko Niko Završki (ŠD_LTA), izjemno zanesljivo pa nastopala tudi v naslednjih dvobojih.

V finalu je sprva prav tako bolje kazalo Perićevi, ki je prvi niz dobila s 6:4, a Doberletova je našla pot do preobrata. V drugem in tretjem nizu je zaigrala bolje od tekmice in se na koncu zasluženo veselila turnirske zmage.

Petrol OP Kranja
(Dekleta U18, TK Triglav Kranj, pesek, zunaj)

Četrtfinale
Flerin L. – Tanko A. 6:3, 6:4
Doberlet P. – Zalokar E. 6:3, 2:6, 7:5
Sedej Š. – Por N. 6:0, 6:4
Perić N. – Milosavljević L. 6:0, 6:0

Polfinale
Doberlet P. – Flerin L. b.b.
Perić N. – Sedej Š. 6:2, 6:1

Finale: Doberlet P. – Perić N. 4:6, 6:2, 6:1


V Celju se je turnirske zmage razveselil Nikolas Car (TR-KR), ki je v finalu s 6:4 in 7:6(7) ugnal klubskega prijatelja Klasa Gorenška. Predtem je na poti do finala ugnal Marka Fabjana (CELJE), Maxa Stolleckerja (TR-KR) in v polfinalu še Nala Rota (SL-LJ).

Petrol OP Celja
(Fantje U18, TK Celje, pesek, zunaj)

Četrtfinale
Car N. – Stollecker M. 6:4, 6:1
Rot N. – Marković L. 6:2, 7:6(6)
Gorenšek K. – Tomac A. 7:6(6), 6:1
Bogunović M. – Bukovec J. 6:4, 7:6(8)

Polfinale
Car N. – Rot N. 7:6(2), 6:0
Gorenšek K. – Bogunović M. 6:7(8), 6:3* – predaja 

Finale: Car N. – Gorenšek K. 6:4, 7:6(7)