Petrol U18: Kaja Najzer in Ažbe Jarc na Kodeljevem do dvojnega naslova (dopolnjeno)

V ponedeljek se je na Kodeljevem končalo Petrol odprto prvenstvo Ljubljane za igralce v starostni kategoriji U18. S popolnim izkupičkom se lahko pohvalita Ažbe Jarc iz TK Spin Medvode in Kaja Najzer iz TK In. 

Najzerjeva v finalu boljša od Vnukove, Jarc od Stolleckerja.

Petrol OP Ljubljane
(U18, TD Slovan, pesek)

DEKLETA

Na turnirju deklet se je v boj za turnirsko zmago podalo 22 igralk. Mesto v četrtfinalu si je priigralo vseh osem nosilk. V tekmi 2. kola je bilo še najbolj napeto na obračunu med Ajo Tanko (TANKO) in Mio Saro Ribnikar (TK-CC). S 7:5 in 6:4 je med najboljših osem napredovala Aja Tanko, ki je nato v četrtfinalu morala priznati premoč 2. nosilki turnirja Zali Vnuk (MAXLJ).

V polfinale so se prebile še Pika Doberlet (TR-KR), ki je v četrtfinalu nadigrala 1. nosilko turnirja Niko Završki (ŠD_LTA), Kaja Najzer (TK-IN) in Katarina Stefanija Mrvar (ŠENTJ). Če je Vnukova slednjo v polfinalu ugnala dokaj prepričljivo (6:1 in 6:4), pa smo bili toliko bolj dramatičnemu zaključku priča v drugem polfinalu, kjer je Najzerjeva z rezultatom 7:4 v tie-breaku 3. niza strla odpor Doberletove.

V finalu smo spremljali 7. medsebojno srečanje Najzerjeve in Vnukove na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije. Pred tekmo na Kodeljevem je vsaka od igralk dobila po 3 tekme, tokrat pa se je z novo zmago, 3. zaporedno proti tekmici, v vodstvo pri izkupičku na medsebojnih tekmah prebila Najzerjeva. Kaja je bila boljša s 7:6(1) in 6:2 ter tako še nadgradila februarski rezultat na U18 turnirju v Velenju, kjer je klonila v finalu.

Četrtfinale
Doberlet P. – Završki N. 6:1, 6:1
Najzer K. – Zalokar E. 7:5, 6:2
Mrvar K. S. – Ažnoh A. J. 6:3, 6:2
Vnuk Z. – Tanko A. 6:2, 6:0

Polfinale
Najzer K. – Doberlet P. 6:2, 3:6, 7:6(4)
Vnuk Z. – Mrvar K. S. 6:1, 6:4

Finale: Najzer K. – Vnuk Z. 7:6(1), 6:2

Dvojice, finale: Najzer K./Ribnikar M. S. – Manevska E./Milosavljevič L. 6:4, 6:2


FANTJE

Še številčnejša je bila konkurenca na turnirju fantov, kjer je kar nekaj nosilcev ostalo brez nastopa v četrtfinalu. Gašper Matijašič (TK-CC) je denimo izločil predstavnika domačega kluba Borisa Barjaktarevića, Miloš Bogunović (SL-LJ) je bil boljši od Jana Bukovca (TR-KR), Lukas Marjanovič (SL-LJ) pa od Nala Soka (TC-LJ).

Tako Bogunović kot tudi Marjanovič sta nato klonila v četrtfinalu, še korak dlje pa je uspelo narediti Matijašiču, ki je bil v četrtfinalu boljši prav od Bogunovića. Med najboljše štiri so se prebili še 1. nosilec Ažbe Jarc (TKMED), 2. nosilec Max Stollecker (TR-KR) in 4. nosilec Job Japelj (TKMED).

V polfinalu je bilo bolj napeto med Stolleckerjem in Japljem. Napredovanja v finale se je z rezultatom 6:4 v tretjem nizu razveselil Max Stollecker, ki pa v finalu ni našel recepta, kako zaustaviti razpoloženega Ažbeta Jarca. Ta na turnirju ni izgubil niti niza, veselil pa se je tudi v dvojicah, kjer je skupaj s Stolleckerjem v finalu ugnal dvojico Barjaktarević B./Urankar V.

Četrtfinale
Jarc A. – Černe D. 6:3, 6:4
Matijašič G. – Bogunovič M. 6:2, 6:3
Japelj J. – Marjanovič L. 6:1, 4:6, 6:3
Stollecker M. – Urankar V. 6:3, 5:7, 7:6(4)

Polfinale
Jarc A. – Matijašič G. 6:1, 6:2
Stollecker M. – Japelj J. 2:6, 6:2, 6:4

Finale: Jarc A. – Stollecker M. 6:2, 6:3

Dvojice, finale: Ažbe J./Stollecker M. – Barjaktarević B./Urankar V. 7:5, 6:2

FOTOGRAFIJE S PODELITVE