Petrol U18: Jarc v Medvodah do naslova kar s kravato, v Kranju najboljša Žnuderlova

S ponedeljkovim finalnim dvobojem se je tako v Kranju kot tudi v Medvodah zaključilo odprto prvenstvo v starostni kategoriji Petrol U18. Turnirske zmage sta se razveselila Anamari Žnuderl in Ažbe Jarc.

Anamari Žnuderl najboljša v Kranju. (Foto: Nik Moder / Sportida)

V Medvodah je do presenetljivega rezultata prišlo že v 1. kolu, ko je Mark Iztok Lunder (RAFA) s kar 6:2 in 6:1 izločil 2. nosilca turnirja Borisa Barjaktarevića (SL-LJ). Lunder je odlično nadaljeval tudi v 2. kolu in v četrtfinalu, v polfinalu pa ga je zaustavil domači predstavnik Ažbe Jarc (TKMED). V zgornjem delu žreba je Luka Videnović (TR-KR) v četrtfinalu odbil napad Carla Angelija (ŽTKMB), v polfinalu pa po treh nizih strl še odpor Vida Moharja (GROSU).

V finalu je Videnović lovil že svoj tretji posamični naslov v starostni kategoriji U18, medtem ko njegov nasprotnik Ažbe Jarc predtem še ni zaigral v finalu turnirja U18. Dvoboj za naslov je bolje odprl Videnović, ki je prvi niz dobil s 6:2, a Jarc je odgovoril na najboljši možen način in v nadaljevanju obračuna izgubil le še dve igri ter tako prišel do prvega U18 naslova.

V Kranju slavje domačinke preprečila Žnuderlova

Tudi na igriščih TK Triglav Kranj v začetnem fazi turnirja ni manjkalo izenačenih dvobojev. Domača predstavnica Lara Flerin je v 2. kolu stežka strla odpor Julije Bogatin (LUKAKP), za napredovanje med najboljših osem sta se morali močno potruditi tudi Rima Kočevar (TKMED) in Eva Justin (TKMED). V četrtfinalu so se izjemno prepričljive zmage veselile Flerinova, Eva Zalokar (TR-KR), Katarina Stefanija Mrvar (ŠENTJ) in Anamari Žnuderl (MU-SO).

Dvoboj dveh igralk TK Triglav Kranj je prepričljivo pripadel Flerinovi, tudi Žnuderlova pa se proti Mrvarjevi ni pretirano namučila. V finalu sta si tako četrtič nasproti stali Lara Flerin in Anamari Žnuderl, še četrtič pa je zmaga šla v roke Žnuderlovi. Bilo je 2:6, 6:4 in 6:3.

OP Medvode
(Fantje, Petrol U18, TK Spin Medvode, trda podlaga)

Četrtfinale
Videnović L. – Angeli C. 4:6, 6:0, 6:3
Mohar V. – Stollecker M. 6:2, 7:6(3)
Jarc A. – Bogunović M. 6:1, 6:3
Lunder M. I. – Bajželj M. 6:4, 6:2

Polfinale
Videnović L. – Mohar V. 6:4, 4:6, 6:1
Jarc A. – Lunder M. I. 7:6(1), 6:4

Finale: Jarc A. – Videnović L. 2:6, 6:2, 6:0


OP Kranj
(Dekleta, Petrol U18, TK Triglav Kranj, trda podlaga)

Četrtfinale
Flerin L. – Kočevar R. 6:1, 6:1
Zalokar E. – Justin E. 6:2, 6:1
Mrvar K. S. – Završki N. 6:1, 6:1
Žnuderl M. – Manevska E. 6:0, 6:2

Polfinale
Flerin L. – Zalokar E. 6:0, 6:2
Žnuderl A. – Mrvar K. S. 6:0, 6:1

Finale: Žnuderl A. – Flerin L. 2:6, 6:4, 6:3

FOTOGALERIJA