Petrol liga U18: ŽTK Maribor oddrvel proti finalu; za naslov proti TC Ljubljana

V Petrol ekipnem tekmovanju do 18 let predstavniki ŽTK Maribor svoje polfinalne zmage niti za trenutek niso postavili pod vprašaj. Ekipo TK Spin Medvode so ugnali s 5:0, za naslov pa se bodo pomerili proti TC Ljubljana, ki je bila v izjemno napetem polfinalnem srečanju s 4:3 v zmagah boljša od TK Triglav Kranj. 

V Kranju so odločilno 7. tekmo dobili gostje iz TC Ljubljana.

Preberite tudi:
Liga U18: ŽTK Maribor prepričljivo v polfinale, Medvodčani boljši od Slovana

ŽTK Maribor tudi po polfinalnem obračunu ne pozna poraza. Po tem, ko so Štajerci v četrtfinalu s 7:0 v zmagah ugnali ŠD LTA, so tokrat v polfinalu s 5:0 premagali še TK Spin Medvode. Prvim favoritom za končno zmago so točke po vrsti prispevali Maj Premzl, Žiga Švec, Petja Drame, Pia Petelinšek in Lun Obrul.

V finalu bodo presenečenje poizkušali pripraviti igralci TC Ljubljana, ki so v drugem polfinalu ugnali TK Triglav Kranj. Na Gorenjskem je bilo precej bolj izenačeno kot na Štajerskem. Sprva je bolje kazalo domačinom, ki so po zmagah Maxa Stolleckerja in Jana Bukovca povedli z 2:0, a nato sta za izenačenje poskrbela Ana Lanišek in Pia Marija Rebec.

Triglav je v vodstvo znova popeljal Luka Videnovič, ki je bil s 6:2 in 7:5 boljši od Vida Moharja, a Ljubljančani se tudi takrat niso predali. Rebčeva in Sok sta z zmago nad Piko Doberlet in Maxom Stolleckerjem rezultat v zmagah poravnala na 3:3, končni rezultat 4:3 pa sta z zmago nad dvojico Flerin L./Bernard M. poskrbela Laniškova in Mohar.

Vse fotografije bodo objavljen po nedeljski končni odločitvi. 

Petrol ekipno tekmovanje do 18 let 2022

Seznam igralcev po ekipah

Polfinale, 2.4.
ŽTK Maribor : TK Spin Medvode 5:0
TK Triglav Kranj : TC Ljubljana 3:4

Finale, 3.4.
ŽTK Maribor : TC Ljubljana

VSI DOSEDANJI ZAPISNIKI IN POSAMIČNI REZULTATI


Že odigrano

Četrtfinale, 1.4.
ŽTK Maribor : ŠD LTA 7:0
TK Spin Medvode : TD Slovan 5:2
TC Ljubljana : TK Luka Koper 7:0
TK Triglav Kranj : TK Center Court 5:2

Zmagovalci dosedanjih ekipnih tekmovanj v letu 2022:
U16: ŽTK Maribor (kliknite za več informacij)