V Grosupljem na voljo 2000 evrov

Tenis Slovenija in TK Grosuplje bosta od 17. do 19. maja organizirala letošnje že peto odprto prvenstvo za članice in člane. Tenis Slovenija bo tudi tokrat v okviru financiranja tekmovalnega programa razdelila 2000 evrov. Tisočak se bo razdelil med člane, drugih 1000 evrov med članice.

Ana Lanišek je letos osvojila že dva članska turnirja na domačih tleh. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Vse so začeli igralci januarja v Murski Soboti, februarja so se igralcem v Mariboru pridružile še igralke, marca so oboji nastopali v Litiji, aprila pa v Kopru. Peta postaja so Grosuplje. TS želi dvigniti raven nacionalnih tekmovanj, zato je v članski kategoriji uvedla prenovljeno razporeditev denarnega sklada, ki je koristna za večje število tekmovalk in tekmovalcev. Tenis Slovenija želi v prihodnosti slovenskim tekmovalcem in tekmovalkam ponuditi čim več možnosti igranja na domačih tleh. Januarja je bil na turnirju v TC Murska Sobota najboljši Aljaž Jeran, februarja sta v TK Branik Maribor zmago slavila Jaka Protič Žakelj in Ana Lanišek. Marca sta bila najboljša Tino Kovačič in Ema Mastnak, pred kratkim pa sta v Kopru zmagala Gal Emeršič Potočnik in Ana Lanišek.

Priložnost za povabilo na ITF WTT 15.000 $

Za vse članice pa TS letos pripravlja nekaj posebnega. Vsaka tekmovalka, ki bo nastopila na vsaj treh članskih tekmovanjih, se bo potegovala za povabilo za glavni turnir na enem izmed turnirjev ITF World Tennis Tour v Sloveniji, z nagradnim skladom 15000 ameriških dolarjev.

Srečanje z idolom

Tekmovalkam pa TS dodaja še možnost potegovanja za izjemno nagrado. Vse igralke, ki bodo do septembra nastopile na katerem koli nacionalnem članskem tekmovanju, bodo sodelovale v žrebu za Meet & Greet z igralko iz glavnega žreba na WTA Zavarovalnica Sava. S tem bodo imele priložnost spoznati in preživeti nekaj časa z eno izmed vrhunskih profesionalnih teniških igralk v času mednarodnega teniškega spektakla v Sloveniji, ki bo potekal septembra.