Petja Drame in Miha Vetrih prvič postala članska državna prvaka

18-letna Petja Drame iz ŽTK Maribor in dve leti starejši Miha Vetrih iz TK Slovenj Gradec sta prvič na svoji teniški poti postala članska državna prvaka. Na igriščih TK Branik Maribor sta oba igralca v finalu svojega tekmeca ugnala po treh nizih. 

Petja Drame v finalu boljša od Ane Lanišek.

Za Petjo Drame (ŽTKMB) je bil to tretji nastop na članskih državnih prvenstvih, drugič je nastopila v finalu, prvič postala državna prvakinja. Leta 2020 jo je v finalu porazila Nika Zupančič (OTOČE), tokrat je pot do zmage našla proti Ani Lanišek (DOMŽA). Slednja je po izgubljenem prvem nizu z 2:6 v drugem odgovorila z enako mero, zelo napetemu razpletu pa smo bili priča v odločilnem tretjem nizu. Tam si je v 12. igri zmago zagotovila Drame, ki je pred tem na poti do finala ugnala Laro Flerin (TR-KR) in Pio Petelinšek (ŽTKMB).

Pot Petje Drame do naslova državne prvakinje:
1. kolo: (1)Drame P. – prosto
Četrtfinale: (1)Drame P.– Flerin L. 6:0, 6:1
Polfinale: (1)Drame P. – (4)Petelinšek P. 6:3, 4:0* predaja
Finale: (1)Drame P. – (2)Lanišek A. (Slo) 6:2, 2:6, 7:5

Vsi rezultati


MIha Vetrih prvič članski državni prvak.

Več izkušenj z igranjem na članskih državnih prvenstvih ima Miha Vetrih, ki pa se prav tako kot Drame lahko pohvali s svojim prvim osvojenim naslovom. Za Vetriha je obveljal slovenski pregovor “v tretje gre rado”, saj je pred tem dvakrat klonil v finalu. Leta 2021 proti Maticu Dimicu (TR-KR), lani proti Filipu Jeffu Planinšku (PTUJ). Tokrat je v finalu ugnal prav Dimica, s katerim se je med drugim pred mesecem dni pomeril tudi v 1. kolu WTT M25 turnirja v Dubrovniku. Takrat je tie-break 3. niza pripadel Dimicu, tokrat je bil uspešnejši Vetrih. Sprva sicer ni kazalo, da bo temu tako, saj je Dimic prvi niz dobil s kar 6:0, a Vetrihu je še drugič na turnirju uspel preobrat. Prvič ga je v četrtfinalu zrežiral proti Galu Emeršiču Potočniku (ŽTKMB). Dimica je na koncu ugnal z 0:6, 7:5 in 6:2.

Pot Mihe Vetriha do naslova državnega prvaka:
1. kolo: (2)Vetrih M. – prosto
2. kolo: (2)Vetrih M. – Švec Ž. 7:6(6), 6:3
Četrtfinale: (2)Vetrih M. – Emeršič Potočnik G. 2:6, 6:2, 6:2
Polfinale: (2)Vetrih M. – Jarc A. 6:1, 6:4
Finale: (2)Vetrih M. – (1)Dimic M. 0:6, 7:5, 6:2

Vsi rezultati


Petja Drame je s sobotno zmago končala svoj sanjski turnir, saj je pred tem že postala državna prvakinja v dvojicah. V igri parov je igralka ŽTK Maribor naslov osvojila s klubsko soigralko Pio Petelinšek. Igralki sta bili v finalu s 6:3, 5:7 in 10:7 boljši od dvojice Žnuderl A./Sedej Š. Turnir dvojic sta v moški kategoriji osvojila Marsel Žnuderl in Gal Emeršič Potočnik, ki sta bila v finalu boljša od naveze Videnović L./Mohar V. (7:5, 7:6(3)),