Pegula že finalistka v Cancunu, drugi polfinale prekinil dež (dopolnjeno)

Jessica Pegula iz ZDA, peta igralka sveta, je na zaključnem teniškem turnirju sezone WTA v mehiškem Cancunu ostala neporažena. Po treh zmagah v skupinskem delu je v prvem polfinalu gladko s 6:2 in 6:1 ugnala rojakinjo Coco Gauff, tretjo nosilko. Drugi polfinale je že na začetku prekinil dež.

Prva igralka sveta Arina Sabalenka iz Belorusije in druga na lestvici WTA Iga Swiatek iz Poljske sta odigrali le tri nize, preden ju je po 19 minutah pri vodstvu Poljakinje z 2:1 dež pregnal z igrišča.

Nadaljevali bosta dan pozneje, njun obračun je tudi boj za prvo mesto na svetu ob koncu sezone. Sabalenka si ga bo zagotovila že v primeru zmage v polfinalu, Poljakinja mora dobiti turnir, da se ponovno povzpne na čelo WTA.

Swiatek bo imela precej težje delo, saj mora po morebitni zmagi v polfinalu nato dobiti še zaključni dvoboj, v katerem je že zelo vroča Pegula. Ta na tem turnirju ni izgubila niti niza. V polfinalu je v vetrovnih razmerah proti partnerici v dvojicah in zmagovalki odprtega prvenstva ZDA izgubila skupaj le tri nize.

“Vse, kar sem si zadala sem na igrišču tudi uresničila. Posebej pa se nisem obremenjevala s kakšnim slabšim servisom ali vrnjenemu udarcu ter sem se skušala čim več gibati, saj je veter kar nagajal. Ampak to me ni motilo,” je povedala Pegula.

* Izida, polfinale:
Jessica Pegula (ZDA/5) – Coco Gauff (ZDA/3) 6:2, 6:1;
Iga Swiatek (Pol/2) – Arina Sabalenka (Blr/1) 2:1, prekinjeno zaradi dežja.