Pegula premagala prvo igralko sveta Sabalenko (dopolnjeno)

Američanka Jessica Pegula je na zaključnem turnirju WTA v mehiškem Cancunu premagala prvo teniško igralko sveta Arino Sabalenko iz Belorusije s 6:4 in 6:3 ter se že po drugi tekmi uvrstila v polfinale.

Sabalenka bo naslednji dvoboj za drugo mesto, ki vodi v nadaljevanje iz skupine, igrala v noči na petek proti Kazahstanki Jeleni Ribakini. Ta je v drugem dvoboju ugnala Grkinjo Mario Sakkari s 6:0, 6:7 (4) in 7:6 (2). Grkinja je ostala brez možnosti za polfinale.

Jessica Pegula je prikazala izvrstno igro, na katero Sabalenka ni našla odgovora, četudi je tenisačico iz ZDA v medsebojnih srečanjih pred tem premagala na petih zaporednih srečanjih. Pegula pa je nadaljevala s zmagami proti igralkam najboljše deseterice, dobila je zadnjih pet dvobojev.

“Bolj sproščeno igram proti najboljšim, to je tisto, kar mi sedaj prinaša uspehe. V tem pogledu sem najbolj napredovala, saj igre proti najboljšim prinašajo več pritiska,” je pojasnila Pegula.

Ribakina je nepričakovano gladko dobila uvodni niz, a je Sakkarijevi uspelo, da je privedla drugo igro do podaljšane igre, po kateri je izid v nizih izenačila. V odločilnem tretjem nizu je imela Grkinja pri 4:4 dve priložnosti za odvzem servisa tekmici, a se je Ribakina pobrala in v drugi podaljšani igri povedla s 6:0 ter nato po dveh urah in 24 minutah dobila dvoboj.

* Izida, skupina Bacalar:
– 2. krog:
Jessica Pegula (ZDA/5) – Arina Sabalenka (Blr/1) 6:4, 6:3;
Jelena Ribakina (Kaz/4) – Maria Sakkari (Grč/8) 6:0, 6:7 (4), 7:6 (2).