Osaka zaradi bolečin v trebuhu predala dvoboj v domačem Tokiu

Nekdanja teniška prva igralka sveta Naomi Osaka se je umaknila s svojega domačega turnirja Pan Pacific Open v Tokiu zaradi bolečin v trebuhu, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Štiriindvajsetletna Japonka bi se morala v drugem krogu pomeriti z Brazilko Beatriz Haddad Maio, a se je umaknila z besedami, da ji telo “ne dovoli” tekmovati.

“V čast mi je, da lahko igram na turnirju Toray Pan Pacific Open pred neverjetnimi navijači tukaj na Japonskem,” je dejala Osaka v izjavi, ki so jo objavili organizatorji.

“To je bil in vedno bo zame poseben turnir in želim si, da bi lahko danes stopila na igrišče, a mi telo ne dovoli. Hvala za vso vašo podporo ta teden in se vidimo naslednje leto,” je dodala.

Osaka, štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, je želela prekiniti niz slabe forme prav v Tokiu, kjer je bila branilka naslova. V Tokiu je zmagala leta 2019, kar je bil tudi zadnji turnir, ki so ga uspeli izpeljati pred pandemijo novega koronavirusa.

Njen dvoboj v prvem krogu proti v Rusiji rojeni Avstralki, Darii Saville, z dekliškim priimkom Gavrilova, je trajal le sedem minut, preden si je Avstralka poškodovala koleno in odstopila.

Osaka je na zadnjih treh turnirjih pred Tokiom izpadla že v prvem krogu. Na svetovni ženski jakostni lestvici WTA je nazadovala na 48. mesto. Osaka je zadnji naslov osvojila lani na odprtem prvenstvu Avstralije.