Osaka se boji sprejema v Parizu

Japonska teniška igralka Naomi Osaka je v petek priznala, da jo skrbi vrnitev na odprto prvenstvo Francije v Parizu, saj se boji, da je lani, ko je kontroverzno zapustila turnir, užalila ljubitelje tenisa. Za to potezo se je odločila, ker so jo denarno kaznovali, saj ni izpolnjevala medijskih obveznosti.

Kot poroča AFP, je napako priznala, ponoviti je ne namerava, kar dokazuje dejstvo, da je pripravila novinarsko konferenco pred začetkom letošnjega turnirja.

“Bila sem depresivna, nisem ravnala prav. Tudi zdaj se ne počutim najbolje, zaradi lanskih dogodkov bi se najraje izognila vsem, ki sem jih na nek način užalila,” je na novinarski konferenci dejala nekdanja prva igralka sveta in lani športnica z največjimi dohodki, ki so znašali 55 milijonov dolarjev.

“Tudi te konference sem se bala, saj sem vedela, da bom dobila veliko nelagodnih vprašanj,” je še dodala štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam.

Da psihološko še ni najbolje pripravljena, je dokazala letos v Indian Wellsu, ko je po porazu v drugem krogu na provokacijo gledalca odgovorila z jokom: “Še vedno razmišljam o tistem dogodku, se pa hkrati pripravljam, če bi se to ponovilo tudi v Parizu. Mislim, da se bom na to zdaj znala bolje odzvati.”

Osaka, ki je v zadnjem letu padla na 38. mesto lestvice WTA, tako da v Parizu ni med nosilkami, se bo v prvem krogu pomerila z Američanko, 27. nosilko Amando Anisimovo, polfinalistko Pariza leta 2019. Američanka jo je letos izločila v tretjem krogu odprtega prvenstva Avstralije.

“V Indian Wellsu sva odigrali tudi ekshibicijski dvoboj, v katerem me je popolnoma nadigrala, tako da upam, da bom dobila več kot dve točki,” pred začetkom turnirja ni najbolj optimistično razpoložena Japonka.