OP ZDA: Druga igralka sveta prezahtevna nasprotnica za Zidanškovo, konec tudi za Juvanovo

V drugem kolu OP ZDA se je v posamični konkurenci končala pot Tamare Zidanšek in Kaje Juvan. Obe sta mesto v tretjem kolu lovili proti favorizirani nasprotnici in dvoboj izgubili v dveh nizih. 

Kaja Juvan ni uspela presenetiti Collinsove. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Sanjski razplet za Slovenijo bi bil vseslovenski dvoboj v 3. kolu OP ZDA, a tako Kaja Juvan kot tudi Tamara Zidanšek tokrat nasprotnice nista uspela presenetiti. Mlajša Ljubljančanka je dobro pričela svoj obračun prot 80 mest višje uvrščeni Danielle Rose Collins. Američanka, ki je na zadnjih 19 tekmah zabeležila kar 16 zmag, je zaostajala s 3:4, nato pa počasi prevzela pobudo. Dobila je naslednje 4 igre in tako povedla s 6:4 in 1:0 z ‘breakom’ prednosti. Juvanovi je v nadaljevanju še uspelo povesti z 2:1, nato pa je znova sledil niz kar 5 zaporednih iger Američanke, ki je tako zasluženo napredovala v 3. kolo.

Tam se bo Collinsova pomerila proti Belorusinji Aryni Sabalenki, ki je bila v 2. kolu prepričljivo boljša od Zidanškove. V dvoboju, ki je trajal točno eno uro, je Konjičanka proti 2. igralki sveta uspela osvojiti štiri igre. Tako v prvem kot tudi v drugem nizu je Sabalenka dvakrat odvzela servis Slovenki, sama pa bila pri igrah na svoj začetni udarec 100-odstotno uspešna.

Zidanškovi ostaja še nastop v konkurenci dvojic, kjer bo nastopila skupaj s Švicarko Viktorijo Golubic. Do prve zmage sta v dvojicah že prišli Andreja Klepač in Darija Jurak, medtem ko je bil dvoboj med navezama Niculescu M./Ruse G. in Hercog P./Sevastova A. zaradi dežja prekinjen pri rezultatu 6:1 in 2:3.

OP ZDA (New York, $27.200.000, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Watson H. (Vb) 6:1, 6:4
Zidanšek T. (Slo) – Pera B. (Zda) 6:4, 7:6(4)
Hercog P. (Slo) – Kvitova P. (Češ/10) 2:6, 1:6

2. kolo
Juvan K. (Slo) – Collins D. R. (Zda/26) 4:6, 2:6
Zidanšek T. (Slo) – Sabalenka A. (Blr/2) 3:6, 1:6

Ženske dvojice, 1. kolo
(8)Jurak D./Klepač A. – Bondarenko K./Raina A. 6:1, 6:1
Golubic V./Zidanšek T. – (5)Dabrowski G./Stefani L.
Hercog P./Sevastova A. – Niculescu M./Ruse G. 1:6, 3:2* – prekinjeno

2. kolo
(8)Jurak D./Klepač A. – ?

Mešane dvojice
1. kolo: Klepač A./Vliegen J. – (5)Mattek Sands M./Murray J.